Δήμος Ωρωπού: Διοργάνωση ομιλιών με θέματα: «Γυναίκα» και «Παθήσεις Μαστού»

Την Κυριακή (14/10) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα »Γυναίκα και πολιτική», σε γνωστό χώρο εκδηλώσεων της περιοχής του Ωρωπού.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Επιστημόνων Αττικής (ΕΝ.ΕΠ.Α), και η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού. Βασικές ομιλήτριες υπήρξαν οι πρώην Υπουργοί, Μαριέτα Γιαννάκου και Εύη Χριστοφιλοπούλου, και οι Νικηταρά Χριστίνα, Κούτσουρη Τζούλη και Ματοπούλου Μαρία.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε από τους πολίτες καθώς η αίθουσα σχεδόν γέμισε, για ένα επίκαιρο θέμα που θα απασχολήσει ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών, επικεφαλής συνδυασμών αλλά και πιθανές υποψηφίους. Οι ομιλίες άνοιξαν με αναδρομή στα παγκόσμια ιστορικά γεγονότα, για τη θέση της γυναίκας στην πολίτικη και εστιάστηκε στο ρόλο της σύγχρονης Ελληνίδας στην κοινωνία και στην πολιτική έως σήμερα, αλλά και στο απώτερο μέλλον.

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ωρωπού Δέδε Μαρία και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τόλιας Μιχάλης.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό πριν την έναρξη των ομιλιών, όπου είπε χαρακτηριστικά:

“Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκλησή σας, προκειμένου να παρευρεθώ στη σημερινή αυτή εκδήλωση. Εξάλλου, μια εκδήλωση με θέμα τη γυναίκα, είναι πάντοτε ενδιαφέρουσα. Αναφερόμενοι στη γυναίκα, το μυαλό μας κατακλύζουν πολλές ιδιότητες. Τη μάνα, τη κόρη, τη σύζυγο, τη σύντροφο, τη φίλη, την επαγγελματία, την εργαζόμενη αλλά και την γυναίκα πολιτικό. Αντικειμενικά, οι γυναίκες είναι επιφορτισμένες με πολλούς ρόλους, τους οποίους καλούνται να υπηρετήσουν με επιτυχία. Και πάντα τα καταφέρνουν πολύ καλά.”

“Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι αιρετές γυναίκες ΔΕΝ είναι αρκετές, σε αντίθεση, με τις εργαζόμενες σε αυτήν .Οι γυναίκες θα εκτεθούν δύσκολα στην αναζήτηση του σταυρού αλλά, όταν όμως εκλεγούν, θα προχωρήσουν με υπευθυνότητα, με οργάνωση και φαντασία σε κάθε βήμα για την εκπλήρωση των στόχων τους.
Πιστεύω βαθύτατα στη γυναικεία διαίσθηση . Πιστεύω επίσης ότι αυτό που συνηθίζαμε και λέγαμε παλιότερα, ως ανδροκρατούμενος χώρος, τον χώρο της πολιτικής ,έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.”

“Στον Δήμο Ωρωπού, για παράδειγμα, από τις έξι διευθυντικές θέσεις, οι πέντε ανήκουν σε γυναίκες, ενώ και η πλειοψηφία των επιλογών μου στις θέσεις των ειδικών συμβούλων και συνεργατών μου ,είναι επίσης γένους θηλυκού.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι περιστοιχίζομαι από πολλές γυναίκες, και αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για μένα. Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την τιμητική πρόσκληση και να ευχηθώ από καρδιάς, αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες, να συνεχιστούν και στο μέλλον”.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΝΠΔΔ πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: Παθήσεις Μαστού. Πρόληψη,Θεραπεία και Ηθικά Διλήμματα, που διοργάνωσε το κέντρο νεότητας Δήμου Ωρωπού, το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και η Επιτροπή Ισότητας των Δυο Φύλων.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης αυτής ήταν η Ιατρός Ελευθερία Ιγναντιάδου.

Η προσέλευση των γυναικών υπήρξε αθρόα, για ένα τόσο σημαντικό θέμα που ταλανίζει την σύγχρονη γυναίκα.

Παρούσες στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ωρωπού, ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Σωτήρχου-Τοτόμη Δήμητρα, όπου απεύθυνε και χαιρετισμό και η Πρόεδρος της ΕΤΑΔΩ Μαραβέλια-Σαρκίρη Αναστασία.
Σχολιάστε