OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αυτά τα έργα θα μεταμορφώσουν τον Δήμο Λάρισας

Κομβική χρονιά για την εξέλιξη και ολοκλήρωση των έργων στην πόλη της Λάρισας αποτελεί το 2018, με τις παρεμβάσεις από την πλευρά του Δήμου να αφορούν το Κέντρο, τις συνοικίες, όπως και διάφορες περιφερειακές περιοχές. Το σχέδιο που υλοποιείται αφορά την κατασκευή πεζοδρόμων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου μέσω ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της Λάρισας, αλλά και προώθησης των μέσων μαζικής μεταφοράς..

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ξεκινήσει η μετατροπή όλων των τοπικής σημασίας οδών σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ενώ γίνονται παρεμβάσεις σε διάφορους οδούς στο πλαίσιο της βελτίωσης του κυκλοφοριακού ζητήματος. Μεταξύ άλλων ο Δήμος Λαρισαίων θα προχωρήσει και στην ενοποίηση του δικτύου πεζοδρόμων, την κατασκευή καινούργιων και στη δημιουργία ενός ευρύτερου κεντρικού πυρήνα της πόλης, απαλλαγμένου από την κυκλοφορία των οχημάτων.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Λαρισαίων Γιώργος Σούλτης έχουν αρχίσει να υλοποιούνται τα πρώτα έργα του κέντρου της πόλης με βάση το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και σε πρώτη φάση αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα. Προσθέτει επίσης πως τα έργα που εξελίσσονται έχουν προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένονται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και άλλα έργα προϋπολογισμού περίπου 13 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα επίσης με τον σχεδιασμό αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και ένα νέο «έξυπνο» σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Ταυτόχρονα λόγω και των αλλαγών στο κέντρο της πόλης, ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση χώρων πάρκινγκ ώστε να ενταχθούν στο ΣΒΑΚ. Παράλληλα ο Δήμος θα προχωρήσει και σε εγκατάσταση συστήματος με βυθιζόμενες μπάρες, στους πεζοδρόμους.

 

Σχετικά Άρθρα

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice