OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Απάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων σε σχόλια για την διαχείρηση των απορριμάτων στην Κέρκυρα

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος από την Πορτογαλία που βρίσκεται για την 46η Γενική Συνέλευση της CPMR, αναφέρθηκε με έντονο ύφος, μέσα από την προσωπική του σελίδα σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για σχόλια που εξέφρασε σε τηλεοπτική εκπομπή, εκδότης τοπικής εφημερίδας και βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το ποιοι έχουν την ευθύνη για την διαχείριση των απορριμάτων στο νησί της Κέρκυρας και τί πραγματικά έχει κάνει η Περιφέρεια και ποιες είναι οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες της καθώς και το ότι δεν εφαρμόστηκαν οι υπάρχοντες σχεδιασμοί που έλυναν οριστικά το πρόβλημα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Περιφερειάρχη στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

“Δεν έχουμε την απαίτηση από τον κο εκδότη να έχει διαβάσει τι προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός. Είναι δικό του θέμα να γίνεται τιμητής για κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζει, είναι επίσης δικό του θέμα γιατί επιλέγει να τοποθετείται επιτιθέμενος στην ΠΙΝ με την χρήση ψευδολογιών.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται και εμφανίζεται αμετροεπής. Θυμίζουμε ότι ήταν αυτός που δημοσίευσε στην εφημερίδα του φωτογραφίες από τα Κουρτελάτσα της Γαρίτσας που δήθεν γκρεμίζονταν, ενώ επρόκειτο για περιστατικά που ειχαν συμβεί δυο χρόνια πριν!

Και όταν αποκαλύφθηκε η λαθροχειρία, δεν είχε το θάρρος και την εντιμότητα στα πλαίσια της δεοντολογίας να ζητήσει συγνώμη από όσους και όσες κορόιδεψε.
Βρίσκουμε όμως την ευκαιρία να θυμίσουμε και να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για τα στερεά απόβλητα (ΠΕΣΔΑ):

1. συντάχθηκε από την ΠΙΝ γιατί ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που συγκροτείται από τους Δήμους της ΠΙΝ δήλωσε εγγράφως την αδυναμία του να το πράξει.

2. συντάχθηκε από επιμορφωμένους επιστήμονες της υπηρεσίας, με ενσωμάτωση των αποφάσεων όλων των δημοτικών συμβουλίων που πρότειναν ο καθένας το δικό του Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης.

3. είναι σύμφωνος με τον Εθνικό Σχεδιασμό (υποχρεωτικά).

4. προβλέπει μέτρα και δράσεις ανά περιοχή που καλύπτουν πλήρως τις τοπικές ανάγκες και οδηγούν (εφ όσον εφαρμοσθούν) στην “πολυπόθητη” ολοκληρωμένη διαχείριση που μέσω της διαλογής στην πηγή , της ανακύκλωσης , της ανάκτησης και επαναχρησιμοποίησης ελαχιστοποιεί το υπόλειμμα που καταλήγει στον εδαφικό αποδέκτη.

Δυστυχώς η, για διάφορους λόγους, μη εφαρμογή των περισσότερων από αυτές τις δράσεις, ταλαιπωρεί αρκετά από τα νησιά μας και ιδιαίτερα την Κέρκυρα.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί στην δημοσιότητα η πρόοδος σχετικά με την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ σε κάθε διαχειριστική ενότητα”.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice