OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσων Χαράλαμπος Κόκκινος στο OTAVOICE: “Δίνουμε τη μάχη να υπάρξει ανάπτυξη στα νησιά μας”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσων, Χαράλαμπος Κόκκινος μιλά αποκλειστικά στο OTAVOICE για τις προσπάθειες του να πραγματοποιηθεί το σύνολο των αναπτυξιακών δράσεων στα 52 κατοικημένα νησιά και τις Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Παράλληλα δηλώνει αποφασισμένος να συνεργαστεί με όποιο θέλει το καλό της περιοχής και ένα ειρηνικό παρόν και μέλλον και να αγωνιστεί για την ανάπτυξη των νησιών και την ευημερία των συμπολιτών.

“Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι από τις μεγαλύτερες σε έκταση και πολυνησιακή περιφέρεια της Ευρώπης. Αποτελείται από 52 κατοικημένα νησιά και εκατοντάδες βραχονησίδες και τις Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Έχοντας την τιμή να υπηρετώ τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, 3,5 χρόνια ως Περιφερειακός Σύμβουλος – επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας και 5,5 χρόνια ως Γενικός Γραμματέας αυτής της ακριτικής Περιφέρειας, διαπίστωσα τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνάμεις που διαθέτει και τους δραστήριους κατοίκους -που γαντζωμένοι χρόνια στα βράχια του Αιγαίου- αγωνίζονται καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο που δικαιούνται”.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσων Χαράλαμπος Κόκκινος μίλησε στο OTAVOICE για την ανάγκη πραγματοποίησης αναπτυξιακών δράσεων και κάλεσε την εκάστοτε Κυβέρνηση να είναι αρωγός στις προσπάθειες της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμών.

“Κάθε νησί έχει τις δικές του ανάγκες και επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί το σύνολο των αναπτυξιακών δράσεων: δρόμοι, σχολεία, δομές υγείας, δομές διαχείρισης λειμμάτων και απορριμάτων, λιμάνια, υδατοδρόμια, ύδρευση, τουριστική προβολή, δια βίου εκπαίδευση και μάθηση στους κατοίκους του κ.τ.λ. Η αμέσως επόμενη προσπάθεια είναι να υπάρχει κοινός βηματισμός όλων των νησιών στα θέματα ανάπτυξης, διότι άλλες δυνατότητες αναπτύσσονται στη Ρόδο, στην Κω, στη Μύκονο, στη Σύρο, στη Νάξο και στην Πάρο και άλλες στο Αγαθονήσι, στο Καστελόριζο, στην Ανάφη, στην Ηρακλειά, τη Δονούσα, τα Κουφονήσια κ.τ.λ.

Προωθούμε δράσεις που αναπτύσσουν τον πρωτογενή τομέα και τη βαριά μας βιομηχανία που είναι το τουρισμός. Δίνουμε τη μάχη να υπάρχει ανάπτυξη σε όλους και παντού, όπως άλλωστε το δικαιούνται. Αξιοποιούμε -παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν- το σύνολο των πόρων από συγχρηματοδοτούμενα και εθνικά προγράμματα και διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν, διότι οι νησιώτες μας που φυλάσσουν Θερμοπύλες, δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον.

Καλούμε την εκάστοτε Κυβέρνηση να είναι αρωγός στις προσπάθειες της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμών. Ζητάμε καλύτερη στελέχωση των Υπηρεσιών μας και στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής μέριμνας, δηλαδή εκεί που το κοινωνικό κράτος πρέπει να δείχνει το αληθινό του πρόσωπο στους συμπατριώτες μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με όποιο θέλει το καλό της περιοχής μας και ένα ειρηνικό παρόν και μέλλον και να αγωνιστούμε για την ανάπτυξη των νησιών μας και την ευημερία των συμπολιτών μας, δημιουργώντας νέες κοινωνικές συμμαχίες και υλοποιώντας τους υψηλούς στόχους και το σχεδιασμό που εκπονούμε”.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice