OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αλλάζει όψη το Τσαλικάκι – Νέες αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και οδών στην περιοχή

Τη σύμβαση εκτέλεσης εργασιών ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων και οδών της ευρύτερης περιοχής του Τσαλικακίου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου, υπέγραψε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.

Στις εργασίες περιλαμβάνεται η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στο Τσαλικάκι, του Μνημείου Ηρώων, της παιδικής χαράς που βρίσκεται στο σημείο, καθώς και άλλων κοινόχρηστων χώρων, ασφαλτοστρώσεις οδών, αναπλάσεις των πεζοδρομίων που οδηγούν από την κεντρική πλατεία μέχρι τα ανατολικά όρια του Δήμου Μαλεβιζίου, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, πέργκολες, φωτισμός, καλαθάκια απορριμμάτων, κ.α.), διανοίξεις, δενδροφυτεύσεις, κ.α. Υλοποιείται έτσι ένα ακόμα τμήμα από το πρόγραμμα έργων ανάπτυξης και υποδομών της Δημοτικής Αρχής, ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Η αναβάθμιση των συνθηκών της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου μας, όπως επίσης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ήταν και παραμένουν στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι, ξεκινάμε ένα ακόμα πρόγραμμα εκτεταμένων εργασιών που φτάνει μέχρι και την οδό Θριάμβου στα δυτικά, εργασίες που εξυπηρετούν τους παραπάνω σκοπούς και αναδεικνύουν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Είμαι δε βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει απόλυτα τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πολύ σύντομα θα διαπιστώσουν το εύρος και τον πολύπλευρο χαρακτήρα αυτών των έργων. Φυσικά, όλα τα νέα έργα θα τα παρακολουθούμε από κοντά, έτσι ώστε να έχουμε στον συντομότερο δυνατό χρόνο, ένα άρτιο τεχνικά και αισθητικά αποτέλεσμα.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι και αυτό το έργο γίνεται από πόρους του Δήμου μας. Από χρήματα δηλαδή των δημοτών, που με χρηστή διαχείριση καταφέρνουμε και τα επιστρέφουμε ξανά στους ίδιους μέσα από σημαντικά αναπτυξιακά έργα.

Θα ήθελα τέλος να συγχαρώ τους Αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο, Άρη Σαλούστρο και Μανώλη Παπαδομανωλάκη, την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα Φραντζεσκάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Ματθαίο Μανιούδη, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό, καθώς και όλα τα στελέχη της τεχνικής και οικονομικής μας υπηρεσίας, για το άριστο αποτέλεσμα, όπως επίσης να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων για την άψογη συνεργασία μας».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Πειραιά: Με επιτυχία η 5η Σκυταλοδρομία αγάπης “Βασίλης Τοκάκης”

otavoice

Δ.Ιλίου: Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

otavoice

Συμμετοχή του Δήμου Αιγάλεω στη 3η Αttica Green Expo

otavoice

Δ.Πατρέων: Ντοκιμαντέρ με την ιστορία του κτιρίου του νέου Δημαρχείου

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Ιωαννίνων με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ

otavoice

Mεγάλη γιορτή αθλητισμού η πρώτη διοργάνωση Run Greece Τρίκαλα 2024

otavoice