OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

ΑΦΙΕΡΩΜΑ OTAVOICE: Εντυπωσιακές και πετυχημένες γυναίκες στην Αυτοδιοίκηση

Από αύριο το OTAVOICE εγκαινιάζει μια νέα ενότητα με τον τίτλο: “Εντυπωσιακές και πετυχημένες στην Αυτοδιοίκηση”.

Θα σας παρουσιάζουμε τις γυναίκες της Αυτοδοίκησης, ανά την επικράτεια που αποδεικνύουν συνεχώς πως το γυναικείο φύλο πέρα από την ομορφιά “βγάζει” μια ξεχωριστή δυναμική και ξεχωρίζει με την παρουσία στα αυτοδιοιητικά δρώμενα σε Περιφέρειες και Δήμους.

Πολυμήχανες, έξυπνες, καταξιωμένες και όμορφες που ταυτόχρονα υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με σθένος και αποφασιστικότητα.

Η γυναίκα αγωνίστηκε σκληρά για να πετύχει την είσοδο της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Χρειάστηκε μακρινή και επίπονη προσπάθεια για την κατάκτηση των δικαιωμάτων της.

Επιστρατεύει όμως πάντα την μεθοδικότητα, την επιμονή, την ευελιξία, την επινοητικότητα και πολλές άλλες αρετές που διαθέτει προκειμένου να προσφέρει στο σύνολο, πάντοτε με σθένος και αυταπάρνηση προς το επιθυμητό.

Έχει αποδείξει όμως πως μπορεί να γίνει και μια αξιόπιστη πολιτικός, που θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη και έχει τη δυνατότητα να καταλάβει υψηλές κυβερνητικές θέσεις με επιτυχία. Η γυναίκα βρίσκεται στις επάλξεις της κοινωνίας και της πολιτικής ζωής χωρίς φραγμό με ίσα δικαιώματα με τον άνδρα και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας συναντάμε πολλές Ελληνίδες, ωραίες και επιτυχημένες, που θέτουν τον εαυτό τους στην κρίση του λαού, ώστε να περάσουν την πόρτα των Περιφερειών και των Δήμων της Χώρας. Πλέον έχουν πάρει το τιμόνι στα χέρια τους και δείχνουν, ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες, έχουν το σημαντικότερο όπλο μαζί τους, τη θέληση!

Η συμμετοχή των γυναικών στα δημοτικά ή τα περιφερειακά συμβούλια μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας διαφορετικής οπτικής και προσέγγισης των τοπικών προβλημάτων από την κεντρική διοίκηση, η οποία κατά κανόνα αποτελεί ένας προνομιακός χώρος έκφρασης και πολιτικής δραστηριοποίησης του ανδρικού πληθυσμού της χώρας.

Η δημοσιογραφική ομάδα του OTAVOICE θα προσπαθήσει να σας παρουσιάσει γυναικεία πρόσωπα από κάθε γωνία της Ελλάδας, από την μεγαλύτερη Περιφέρεια μέχρι τον μικρότερο ακριτικό Δήμο.

 

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice