Σταματούν οι εργασίες στον Ποταμό Κέρκυρας και αποκαθίσταται άμεσα η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο

Την απόφαση να σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες του έργου της στήριξης της γέφυρας στον Ποταμό και να αποκατασταθεί άμεσα η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της περιοχής έλαβε σήμερα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μετά από αυτοψία που διενήργησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κέρκυρας, παρουσία του Περιφερειάρχη, Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

«Με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πολιτών και την κυκλοφορία των οχημάτων, σε ασφαλές οδικό δίκτυο, αποφασίσαμε την προσωρινή διακοπή των εργασιών στον Ποταμό, ενώ ενημερώθηκε και ο εργολάβος του έργου να διακόψει άμεσα τις εργασίες και να δώσει, εντός ημερών, την κυκλοφορία στους τρεις οδικούς κλάδους της διασταύρωσης στη γέφυρα του Ποταμού.
Ζητούμε συγνώμη για την ολιγοήμερη ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής, αλλά η προστασία των πολιτών και η εκτέλεση των έργων με προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν την μακροβιότητά τους και την ασφάλεια των διερχομένων ΙΧ αυτοκινήτων και πεζών, βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής μας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Μετά την άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου, θα τοποθετηθούν στις εισόδους της γέφυρας και πινακίδες για την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων πέραν των πέντε (5) τόνων.
Οι εργασίες του έργου θα συνεχιστούν όταν η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κρίνει ότι οι συνθήκες, ιδιαίτερα οι καιρικές, το επιτρέπουν.
Σχολιάστε