OTA VOICE
Απόψεις

Λουλουδούπολη: φέτος η κλίνη ΜΕΘ έγινε… φάτνη!

 «Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια»

Οι λίγο μεγαλύτεροι θυμούνται αυτή την αναφορά του Ανδρέα Παπανδρέου, που έχει στοιχειώσει την ιστορία, μνημείο της διαφθοράς που διαπερνούσε την ελληνική κοινωνία. Αν και διαψεύστηκε ότι ειπώθηκε από τον ίδιο , η ίδια η ζωή μας δείχνει ότι η αντίληψη αυτή έχει διαπεράσει και διαπερνά ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτικού κόσμου της χώρας.

 Γράφει ο ΕΚώΝ άΚΩΝ (από το μυθιστόρημα “Ζώντας στην Λουλουδούπολη”)

Αξέχαστο το ξέσπασμα κορυφαίου Υπουργού του «Λεφτά Υπάρχουν» το 2012 στην αντίληψη των ‘’δώρων ‘’. «Γιατί είμαστε στην πολιτική για να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον, έχουμε αφήσει δουλειές, έχουμε αφήσει την άνεση μας…»

Αυτό είναι το αφήγημα της σημερινής Λουλουδούπολης… ο σεβασμός στο Δημόσιο χρήμα, και αν οι κάτοικοι της είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν την υπόνοια έστω κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.

Κάποιοι έχουν στήσει φάμπρικες, για να απομυζούν… και να δίνουν λέλουδα σε υμνητές, αλλά και να δυσφημίζουν και να απαξιώνουν όσους στέκονται απέναντι στην κόπρο του Αυγεία που έχει κατακλύσει το σύμπαν.

Κάπου εκεί στην Λουλουδοπλατεία, λίγο η υγειονομική κρίση, λίγο οι αυξήσεις, όλοι είναι αναστατωμένοι. Δύσκολα Χριστούγεννα.

Ξέρετε ότι αρχικά, οι Χριστιανοί δεν γιόρταζαν τη γέννηση του Ιησού, και ότι τα Χριστούγεννα γιορτάζονταν μαζί με τα Θεοφάνια, δηλαδή στις 6 Ιανουαρίου. Τον 4ο αιώνα, η γέννηση του Χριστού διαχωρίστηκε από τα Θεοφάνια και καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 25 Δεκεμβρίου. Για πρώτη φορά, τα Χριστούγεννα εορτάστηκαν στις 25 Δεκεμβρίου, το 354 μ.χ.

Ξέρετε ότι το 750 μ.χ. ο Άγιος Βονιφάτιος αντικατέστησε την παγανιστική λατρεία της βελανιδιάς με το έλατο, το οποίο και έγινε το δέντρο των Χριστουγέννων.

Το 1539 εμφανίστηκε το πρώτο στολισμένο δέντρο και στα κλαδιά του είχε είδη ρουχισμού και άλλα χρήσιμα είδη για τους φτωχούς. Και εδώ στην Ελλάδα, το 1833, μέσω του Όθωνα και των Βαυαρών στολίστηκε δέντρο, στο Ναύπλιο. Οι κάτοικοι τότε σχημάτισαν τεράστιες ουρές για να θαυμάσουν το νέο έθιμο.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η ακριβής ημερομηνία γέννησης είναι ήσσονος σημασίας για τη θρησκεία μας. Μακάρι να είχατε την ευκαιρία να προσκυνήσετε στη Βηθλεέμ στην πλατεία της Φάτνης. Γιατί λέγεται πλατεία της φάτνης; Γιατί ακριβώς απέναντι από τον τόπο της Γέννησης είναι η Αγία Φάτνη, που σύμφωνα με την παράδοση, η Αγία Ελένη βρήκε την αυθεντική πήλινη φάτνη την οποία αντικατέστησε με μια ασημένια.

Αυτά με τα… ιστορικά στοιχεία!

Στην Λουλουδούπολη τώρα:

Δεν σας τα είπα, θα έχουμε και εμείς φάτνη, απέναντι από το Λουλουδοδημαρχείο. Η δικιά μας όμως θα ξεπερνά ακόμη και την ασημένια που τοποθέτησε η Αγία Ελένη. Ο Λουλουδοδήμαρχος μας ετοιμάζει μια μοναδική έκπληξη:

Την καλύτερη φάτνη της Λουλουδοχώρας μα τι λέω της ΛουλουδοΕΕ ολάκερης. Η πολυδιαφημισμένη ως μεγαλύτερη της ΕΕ φάτνη της Λουλουδοσυμβασυλεύουσας θα φάει τη σκόνη μας. Θα έχει ασήμι, χρυσό, πλατίνα, σμαράγδια και ρουμπίνια. Από όλη την Λουλουδοχώρα θα συρρέει κόσμος για να την θαυμάσει. Security επί 24ώρες θα την προσέχουν. Θα βγουν βάρδιες υπηρεσίας, ώστε επί 24ώρου βάσεως ένας Λουλουδοσύμβουλος να είναι παρών. Ενημερωτικά φυλλάδια, θα τα δίνουν μαζί με αυτά της λουλουδοαπογραφής που ετοίμασαν, αλλά δεν πρόλαβαν να τα μοιράσουν και τους ξέμειναν.

Το σημαντικότερο ΤΖΑΜΠΑ! για όλους.
Να μην σας περιγράψω πως θα είναι όλο το σκηνικό, αλλά ο Λουλουδοδήμαρχος θέλει να έχει, προβατάκια, κατσικάκια, γαϊδουράκια, αγελαδίτσες… Θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές. Και επειδή έχω εσωτερική πληροφόρηση, δεν θα σας πω τίποτα για το Θείο βρέφος της Φάτνης μας.

Δεν το πιστεύω, σε τέτοιους καιρούς, να προχωρήσουν σε τέτοιες σπατάλες.

Καλά που ζεις. Δεν το έμαθες ο συνολικός παράς για την πολιτεία των «Δι’ ευχών» ξεπερνά τα 260.000 Λουλουδοευρώ, όλα γίνονται με fast-track λουλουδοδιαδικασίες, αφού τον χρόνο του Λουλουδοδιαγωνισμού τον συμπίεσαν από 15 σε 10 ημέρες, γιατί το ’22 θα μπαινε κι ακόμη χαρτιά θα συμπλήρωναν.

Και για τη φάτνη,

Όχι για τη φάντη, ΤΗΝ ΦΑΤΝΗ μας θα δώσουμε 30.000 ευρώ.

Δεν τα καταλαβαίνω τα ευρώ έχω και μια ηλικία, σε παλιές καλές λουλουδοδραχμές 10.220.500. Τι, 10 εκατομμύρια 220 χιλιάδες 500 λουλουδοδραχμές… Να τον θυμόμαστε τον μακαρίτη, σε λίγο ήρθε ο ασθενοφόρο να τον πάρει.

Επικράτησε σιωπή, στη Λουλουδούπολη μας ο καθένας μας έχει τη δική του πραγματικότητα που δεν ταυτίζεται με την πραγματικότητα των άλλων. Όλοι αναζητούν το δικό τους αστέρι που θα φωτίσει τη φάτνη του. Και άλλοι χτίζουν ένα μεγαλείο φάτνης για να κάνουν το αστέρι της.

Επικράτησε σιωπή. Μια από τις πιο βαθιές έννοιες των Χριστουγέννων, είναι εκείνη της προσφοράς. Μέσα από την προσφορά μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να διδάξουμε τα παιδιά μας το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων που συνδέεται άρρηκτα με τις έννοιες της αγάπης, της οικογένειας, της προσφοράς, προς τον συνάνθρωπο και της ενότητας. Να τους μιλήσουμε για το συναίσθημα του «δίνω χωρίς να περιμένω αντάλλαγμα».

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αποκαλυπτικά.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πόλη θα στολιστεί με… αρκουδάκι 4μέτρων, αξίας 25.000 λουλουδοευρώ.

Το πρόβλημα που ταλανίζει τον Λουλουδοδήμαρχο είναι που θα τοποθετηθεί για να κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση και να δημιουργεί και τον κατάλληλο συνειρμό.

Ας πούμε εμπροσθεν του Λουλουδοδημαρχείου, θα μπορούσε κάποιος κακεντρεχής να πει:

«το ντέφι θα χτυπά ο Λουλουδοδήμαρχος;;;» ή «είμαστε για τα παναήρια»

Η πληροφορία ότι αναζητείται αρκουδιάρης που θα κρατά το ντέφι δεν ευσταθεί.

Και καλά θα το αγοράσουν, και θα χαρούν μικροι και μεγάλοι, όταν τελειώσουν τα ταρα-τα-τζουμ που θα το αποθηκεύσουν;;;

Μικρόψυχοι αυτοί που σκέφτονται το «μετά» και όχι το «τώρα». Πάντως αν τεθεί το θέμα η πρότασή μας είναι: στο γραφείο του Λουλουδοδημάρχου. Θα δώσει μια τρε-σικ αύρα στο πρόσφατα ανακαινισμένο Λουλουδογραφείο.

Στην Λουλουδούπολη ζούμε πολυτελέστερα απ’ όσο μας επιτρέπουν τα μέσα μας, πέρα από τις οικονομικές μας δυνατότητες και τις ψυχικές μας ικανότητες. Αυτό ήδη μας δημιουργεί προβλήματα και θα μας προξενήσει μεγάλο κακό.

Όσο για εκείνους που θα έπρεπε να συναισθανθούν τις τεράστιες ευθύνες τους και τις αναλάβουν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, έχει καιρό που χάθηκε η αξιοπιστία τους. Οι καλοταϊσμένοι είναι συνήθως αχόρταγοι.

Εκεί παραδίπλα, πίσω από το άγαλμα του του Αρχιστράτηγου που του αποδόθηκε από την Λουλουδοχώρα ο τιτλος του Υποστράτηγου επί τιμής, συνεργεία του ΛουλουδοΗλεκτρισμού έσκαβαν πυρετωδώς και τοποθετούσαν νέα καλώδια καθώς ανακάλυψαν, 10/12, ότι το ΛουλουδοΠαγοδρόμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει με το υπάρχον δίκτυο. Αν υπάρχει σχεδιασμός, όλα τα προλαβαίνει.

Όχι το αίτημα της Λουλουδούπολης προς το… Υπουργείο ΛουλουδοΥποστήριξης* της Λουλουδοχώρας να εορταστούν τα Χριστούγεννα σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο δεν έγινε δεκτό.

*(Σ.Σ. Εσεις περιμένατε άλλο Λουλουδουπουργείο, αλλά όπως αποδείχτηκε η ανικανότητα σύνταξης έστω και μιας απλής αίτησης, τους οδηγεί στον Μέγα Λουλουδοσύμμαχο)

Την ώρα που ένα άτομο με μειωμένη όραση κατηφόριζε την οδό του Εθνάρχη, περπατώντας πάνω στα πλακάκια οδηγούς των τυφλών… τσουπ σκοντάφτει σε ένα… άλογο!

Εεεεε!!! του φώναξαν κάτι Λουλουδοεργάτες «τυφλός είσαι και δεν είδες ολόκληρο Καρουζέλ!!!»

«Βρακί δεν έχει ο κώλος μας το Καρουζέλ μας μάρανε» μουρμούρισε ένας μικρόψυχος γεράκος!

Καλές γιορτές!!!

ΥΓ : Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Σχετικά Άρθρα

Το Δημογραφικό – Ένα πρόβλημα με πολλές επιπτώσεις

otavoice

Ανακύκλωση από την αρχή

otavoice

Ο Ν. Χαρδαλιάς για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Αττικής

otavoice

«Η ευκαιρία επαναφοράς της αυτοδιοίκησης στον θεσμικό της ρόλο…»

otavoice

Το βέτο είναι η δύναμη των μικρών κρατών και η Γερμανο-Γαλλική Ευρωπαϊκή Ένωση

otavoice

Να δημιουργήσουμε ένα κόσμο, που να προστατεύει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των γυναικών

otavoice