OTA VOICE
Απόψεις

Έβαλε ο ΜΑΣΑ (αρκούδα) τα καλά του…. στην Λουλουδούπολη

Γράφει ο ΕΚώΝ άΚΩΝ (προδημοσίευση 10η από το μυθιστόρημα “Ζώντας στην Λουλουδούπολη”)

Ο Λουλουδήμαρχος της Λουλουδούπολης μας ήταν περιχαρής πίνοντας το καφέ του στην Πλατεία. Εκεί στην τέντα της μπουγάτσας του Γκολντ ήταν όλοι κεφάτοι.

Μες στο τσακίρ κέφι, χαζεύοντας το χριστουγεννιάτικο δένδρο που επίσημα σήμανε και την έναρξη της «Πολιτείας των Δι’ Ευχών» με τα φωτάκια και τα λαμπόνια, που αν και μέρα φεγγοβολούσαν, ανακοίνωσε περιχαρής:

«Σας έχω ευχάριστα νέα. Έχω πληροφορίες από τους ξενοδόχους μας, ότι όλα τα ξενοδοχεία μας είναι sold out μέχρι τα Φώτα. Κατά εκατοντάδες συρρέουν επισκέπτες από τη Βόρειο Λουλουδοχώρα και τις γειτονικές λουλουδοχώρες στη Λουλουδούπολη μας. Επιτέλους οι προσπάθειες μας δικαιώνονται. Η εξωστρέφεια που είχα υποσχεθεί, φέρνει αποτελέσματα».

«Θέλω να ξέρετε ότι κάθε πρωί, έχουμε σύσκεψη με τους στενούς μου λουλουδοσυνεργάτες και αποφασίζουμε τι θα κάνουμε τις επόμενες μέρες. Ξέρετε τι ιδέες βγαίνουν όταν συζητάς χαλαρά, και έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ότι βρέξει και ότι κατεβάσει το μυαλό. Πρόσφατα , πριν αρχίσουμε τη συζήτηση, έρχεται η λουλουδογραμματέας μου και με ρωτά:

-«Τι να σας φέρω»;

-«Καφέ», απαντώ

-«Τι καφέ» με ρωτά;

-«Ξέρω εγώ φέρε μια καφέ αρκούδα» απαντώ επειδή Είμαι και… χιουμορίστας.

«Επειδή ακούγεται ότι βάζουμε το δάχτυλο στο μέλι, και η αρκούδα της αρέσει το μέλι, αμέσως σκέφτηκα να το εντάξουμε και να διακωμωδήσουμε μέσα στην Πολιτεία των Δι’ Ευχών».

Ακούει κανείς…
Χτυπάει το τηλέφωνο του Λουλουδοδημάρχου. Από συνήθεια το έβαλε σε ανοικτή ακρόαση. Ενημέρωση από το ιδιαίτερο του γραφείο.

Ο Ινζογκούντ στην άλλη άκρη της γραμμής: «Δήμαρχε, ο μεγάλος λουλουδοαρκούδος στην είσοδο της Δημαρχίας που ανακοίνωσες ότι θα είναι η μασκότ της πόλης μας, κάποιοι εικάζω κΟΥμμουνιστές, αριστεροί, αναρχικοί… άθεοι, (διαλέγετε και παίρνετε) χθες το βράδυ τον έβαψαν και τον ονομάτισαν «Μάσα της Λουλουδούπολης», όπως τη μασκότ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας. Υπογράφουν ως οι «Ραουνταπ την Λουλουδούπολης ». Επίσης κάτι παιδάκια που στάθηκαν μαζί με τους γονείς τους να βγουν σέλφι σήμερα το πρωί, τον αποκάλεσαν ο «ΑΝΑΘΕΣΟΎΛΗΣ».

Κάτι πρέπει να κάνουμε. Οι Λουλουδοσύμβουλοι μας είναι αναστατωμένοι.

Στα λουλουδοχαρτιά που υπογράψαμε και ανέβηκαν στο Διαφάνι αναφέρει «διακοσμητικός φωτιζόμενος αρκούδος 30.380 ευρώ» (μεσα και το ΦουΠουΑ). Πιστεύουν ότι προκαλούμε. Μερικοί λένε πως βλέπουν στον ύπνο τους την αρκούδα να βάζει το χέρι της στο μέλι και ξυπνούν με το …δάχτυλο στο στόμα!

Λουλουδοδήμαρχε μου, εκτιθέμαστε ανεπανόρθωτα.

Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη.
Εδώ δεν εκτεθήκαμε που αλλάζουμε τα.. Λουλοδολουλούδια κάθε δίμηνο (τωρα με τα κρύα κάθε …βδομάδα), με αυτό θα εκτεθούμε. Μην αγχώνεσαι!

Πάρε χαρτί και μολύβι και γράφε. Στους καλοταϊσμένους λουλουδοσυμβούλους μας, να ξεκαθαρίσεις τα εξής:

Ο Λουλουδοαρκούδος μας δεν βάζει το χέρι στο μέλι. Έβαλε κατευθείαν το βάζο, στο στόμα. Να το αποδεχτούν, γιατί διαφορετικά θα τα πάρω, θα σταθώ στο… ύψος μου και θα απαιτήσω αντί για την Λουλουδοαρκούδα, να βάλουμε μια Λουλουδογαλοπούλα στη θέση της. Τελείωσε η συζήτηση για αυτό το θέμα. Ας το καταλάβουν επιτέλους, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει.

Κανονίστε να βγω στα τοπικά λουλουδοκανάλια, άμεσα. Στείλτε πρώτα τα μπουκέτα με τα λουλούδια. Να αλλάξουμε ατζέντα και θεματολογία.

Ναι αλλά Λουλουδοδήμαρχε, στην τελευταία σας συνέντευξη, όταν ερωτηθήκατε για το κόστος του Λουλουδοαρκούδου μας, πετάξατε το… βάζο στην Λουλουδοπρόεδρο.

Και καλά έκανα. Μήπως θες να το φορτωθώ όλο αυτό εγώ. Να βγει και να διαψεύσει η άλλη, να μην την φάει το μαύρο το σκοτάδι. Να βγει και να πει ότι οι Λουλουδοφήμες δεν αληθεύουν, ότι το μοναδικό, ανεπανάληπτο λουλουδοαρκουδάκι μας, η μασκότ της πόλης, το πήραμε κοψοχρονιά.

Να κάνει ξεκάθαρο ότι ο Λουλουδοδημαρχος δεν ήξερε τίποτα. Ότι όλα ήταν ομόφωνα. Να επιμείνει ότι ο Αναθεσούλης μας, ωωωωπ ο Λουλουδοαρκούδος μας, ήθελα να πω, είναι αντάξιος των προσδοκιών που δημιουργήσαμε για την φετινή «Πολιτεία των Δι’ Ευχών».

Ευφάνταστη είναι.

Ας μιλήσει για αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία για το καλύτερο αύριο, που έρχεται.

Οι … διαφωνούντες εκφράζουν μια μιζέρια που δεν είναι αντάξια του οράματος μεγαλείου… Μου, που έχω για την Λουλουδούπολη.

Τουλάχιστον να αποτυπωθεί η κοψοχρονιά και στα χαρτιά στο Διαφάνι, να έχουμε ένα άλλοθι στο ρεζιλίκι μας…

ΥΓ : Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Σχετικά Άρθρα

Ανακύκλωση από την αρχή

otavoice

Ο Ν. Χαρδαλιάς για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Αττικής

otavoice

«Η ευκαιρία επαναφοράς της αυτοδιοίκησης στον θεσμικό της ρόλο…»

otavoice

Το βέτο είναι η δύναμη των μικρών κρατών και η Γερμανο-Γαλλική Ευρωπαϊκή Ένωση

otavoice

Να δημιουργήσουμε ένα κόσμο, που να προστατεύει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των γυναικών

otavoice

Η ενέργεια μπροστά, με στοχευμένες κινήσεις κι επενδύσεις

otavoice