Τα επίχρυσα κοντέινερ της Λουλουδούπολης

Γράφει ο ΕΚώΝ άΚΩΝ (προδημοσίευση 7 από το μυθιστόρημα “Ζώντας στην Λουλουδούπολη”)

Στην Λουλουδούπολη όλα βαίνουν …ανθηρά. Απόδειξη τα φυτά στους κυκλικούς κόμβους, οπό τον πολύ καλλωπισμό τείνουν να μετατραπούν σε… δένδρα!

Κι ενώ ο Λουλουδοδήμαρχος αναπαύεται στις… δάφνες της νηνεμίας πριν το Χριστουγενιάτικο mood, ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνο. Ο Χαιρεφάνης από την συμβασιλεούσα ωρύεται.

-Είστε τρελοί εσείς της Λουλουδούπολης. Την ώρα που σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις μετατρέπουν ακόμη και τις αυλές σχολείων σε πάρκα τσέπης, εσείς τοποθετείται κοντέινερ, αίθουσες προκάτ στις αυλές για να φιλοξενήσετε νήπια.

Πως το επιτρέπουν οι υπηρεσίες;. Όλες οι μελέτες αναδεικνύουν ότι αυξημένες θερμικές συνθήκες που επικρατούν, καθιστούν αναγκαία την παρέμβαση στις αστικές δομές το συντομότερο. Δημοπρατούν πάρκα τσέπης, που αλλάζουν το γκρίζο αστικό τοπίο. Φαντάζεσαι αντί για τα προκάτ στην αυλή του σχολείου να είχαν φυτέψει γηγενή φυτά, που να μη χρειάζονται πάρα πολύ νερό και αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και την ατμόσφαιρα της πόλης. Φαντάζεσαι μια αυλή σχολείου με λουλούδια.

– Σοβαρολογείς. Βάλε ιδέες στον λουλουδοδήμαρχο, να γεμίσει με λουλούδια όλες τις αυλές των σχολείων. Ξέχασε τα πάρκα τσέπης. Εδώ μας απασχολεί μόνο το δεύτερο συνθετικό της φράσης «πάρκα τσέπης». Όχι μόνο η δική μας αλλά και όλων όσων έχουν μεγάλες ή γέμισαν τις δικές μας όταν έπρεπε και τωρα πρέπει να επιστραφούν εις το πολλαπλούν.

Όπως λεν στο μακρινό ρόδο του Ισπαχάν: «για μια τσέπη γίνονται όλα».

Καλά τα χωρατά. Αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για την ανέγερση νέων νηπιαγωγείων, οι ανάγκες που προέκυψαν με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση είναι αυξημένες. Ακόμη και οι λίγοι ελεύθεροι χώροι που υπάρχουν πρέπει να εξυπηρετηθούν και οι κλάδοι λουλουδοψηφοφόρων που θέλουν να παρκάρουν τα λουλουδοαυτοκινητά τους. Φυσικά αν μείνουν χώροι ελεύθεροι. Τα λουλούδια προηγούνται.

Είστε καλά. Πληρώσατε 70 εκατομμύρια δραχμές για δύο προκατασκευασμένες αίθουσες 18+18 τετραγωνικών μέτρων. Σε ευρώ παρακαλώ, 203.360 €. (αυτό με τις μισες αίθουσες δεν το καταλαβαίνω μάλλον η τιμη ειναι το θεμα. Πως λέμε μισό σουβλάκι;;;)
Πως για τις ίδιες αίθουσες αλλού πλήρωσαν μολις 76.500 λουλουδοευρώ και με παράδοση σε …20 ημέρες;;;
-Και δεν είναι μόνο αυτό. Τι άλλο είναι.
-Όλα έγιναν με την διαδικασία του κατεπείγοντος, με τη προσφιλή μέθοδο της ανάθεσης, με το επιχείρημα, ότι έπρεπε να είναι έτοιμα πριν χτυπήσει το κουδούνι της νέας χρονιάς (ποιας χρονιάς δεν λέμε…).
– Κουδούνια θα έπρεπε να σας κρεμάσουν όλους σας.
– Έχεις λίγο δίκιο. Εννιά (9) μήνες κατεπειγουσών λουλουδιαδικασιών για να προμηθευτούν αίθουσες προκάτ;
– Πρόσεχε. Μόνο οι αίθουσες; Αγνοείται αν έχουν άδεια εγκατάστασης των προκατασκευασμένων οικίσκων, πως θα γίνει η σύνδεση με τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης.
-Να το θυμάσαι. Θα ξεσηκωθεί κόσμος, δεν υπάρχει περίπτωση οι γονείς να συμφωνήσουν, τα παιδάκια τους να στοιβαχτούν, εν μέσω και πανδημίας, σε προκάτ αίθουσες.
Αν τυχόν κάνουν και εγκαίνια θα γελάσει κάθε παρδαλό λουλουδοκατσίκι. Φαντάζεσαι ταρατατζούμ και κορδέλες.

Την αρετή και την ηθική ο κάθε πολίτης που ασχολείται με τα κοινά πρέπει να την έχει ήδη κατοχυρώσει, προτού ασχοληθεί με τα κοινά. Η πολιτική πρέπει να κυριαρχείται από αρχές πρωτίστος ηθικές. Αρχές που δεν καλύπτονται μόνο από νόμιμο αλλά και από το ηθικό. Και η πόλη τι κάνει;

-Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν. Οι φιλα προσκείμενοι στη Λουλουδοαρχή, παρασυρόμενοι ο ένας συγχαίρει τον άλλον. Ανταλλάσσουν μεταξύ τους like στο facebook. Να οι δηλώσεις, να οι τηλεοπτικές αναφορές, να οι συνεντεύξεις που αναδεικνύουν το μεγαλείο του Λουλουδοδημάρχου και φυσικά το απαραίτητο λιβάνισμα στον Γαιοκτήμονα που έχει την καλή διάθεση να προσφέρει όσο μπορεί περισσότερο και που ακόμη δεν φαίνεται να έχει καταλάβει που και με ποιους έχει μπλέξει.

-Η Λουλουδοαντιπολίτευση κάνει πως κοιμάται τον υπνο του δικαίου, προσδοκώντας να πάρει μια εσανς από τα απομεινάρια των μαραμένων λουλουδιών της λουλουδούπολης. Αλλά και του στραβού το δίκιο να το λέμε οι χρηματοδοτήσεις ρέουν ακατάπαυστα.
-Φυσικά και υπάρχει δύο τρία ζιζάνια στην Λουλουδούπολη που σέβονται το ρόλο τους, ως …ζιζανια, αλλά μην περιμένεις περισσότερους.
Οι άλλοι είτε είναι χορτάτοι από υποσχέσεις αξιοποίησης και δυσκολεύονται να εκφραστούν. Είτε θέλουν να καπαρώσουν θέση στη Λουλουδοσυμμαχία για τις επόμενες εκλογές. Είναι και κάποιοι που σκύβουν το κεφάλι από ντροπή. Άλλους τους ρωτάς τι θέλουν εκεί, και απαντούν ξέρω εγώ, έλα Παναγία μου. Ορισμένοι δε, έχουν πιει το αμίλητο νερό. Η της λουλουδοπλειοψηφίας, όπου γλάστρα και selfi. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Όλα κινούνται στις επιθυμίες της λουλουδοεπιτροπής. Δηλαδή του Λουλουδοδημάρχου και του Ινζογκούντ. Οι άλλοι απλά επικυρώνουν ή απουσιάζουν.

Τι να σου περιγράψω. Διανύουμε το 3ο έτος της λουλουδοθητείας και κανονικά η λουλουδοΕπιτροπή πρέπει να υποβάλλει ανά εξάμηνο έκθεση προς το ΛουλουδοΣυμβούλιο.

– Δηλαδή κανένα ζιζάνιο, δεν έθεσε το ζήτημα για τις παραλείψεις αυτές και τον Ινζογκούντ προ των ευθυνών του.
-Πως, το γεράκι σαϊνι συνεχίζει απτόητο. Χορεύοντας θα του πάει. Σκάβει και αναμοχλεύει. Και τους παιδεύει. Να απλώνουν τα πόδια τους ως εκεί που φτάνει το πάπλωμα τους.
Το πετροχελίδονο, η κίσσα, το κλαψοπούλι…. Θα βάλουν φωτιά στα μπατζάκια τους. Έρχεται και η λουλουδοπολιτεία των Δι’ ευχών.

Συνεχίζεται..

ΥΓ : Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Πηγή: anexartitos.gr
Σχολιάστε