OTA VOICE
Απόψεις

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων το τερμάτισε!

Του Γιάννη Ξένου

Τον Οκτώβριο ο δήμαρχος Ιωαννίνων παρά την κατακραυγή διοργάνωσε συνέδριο προς τιμήν του Αλή Πασά. Παρά τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, της τοπικής κοινωνίας, των απογόνων των Σουλιωτών, ακόμα και των ιστορικών που συνδιοργάνωναν μαζί του συνέδριο και εν τέλει δεν μετέβησαν στο συνέδριο, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ επέμεινε μέχρι τέλους. Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας χαρακτηριστική, ελάχιστοι παρακολούθησαν το συνέδριο. Οι μόνοι που ικανοποιήθηκαν από την τέλεση του συνεδρίου ήταν μάλλον οι πολυάριθμοι Αλβανοί ιστορικοί που πρόβαλλαν το «έργο» του Αλή Πασά.

Ο κος Ελισάφ συνέχισε και τον Νοέμβριο τις προκλήσεις. Την περασμένη Δευτέρα (15-11) συνδιοργάνωσε με την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα εκδήλωση προς τιμήν του «Αζέρου» ποιητή Νιζαμί Γκαντζαβί*! Ομιλία μάλιστα εκφώνησε και ο Αζέρος πρέσβης Ανάρ Χουσεΐνοφ και χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος.

Η μέρα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση συνέπεσε με το νέο χτύπημα του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία. Το Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε στην Αρμενία και προκάλεσε τον θάνατο 15 Αρμενίων στρατιωτών και αιχμαλώτισε άλλους 12. Θυμίζουμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή το Αζερμπαϊτζάν είχε επιτεθεί στην αυτόνομη αρμενική περιοχή του Αρτσάχ (Ναγκόρνο – Καραμπάχ). Τότε με την αμέριστη βοήθεια κυρίως της Τουρκίας, αλλά και του Ισραήλ δευτερευόντως και σε συνδυασμό με την ασυγχώρητη αδιαφορία της Ρωσίας, οι Αρμένιοι ηττήθηκαν και αναγκάστηκαν στην κοιτίδα του αρμενικού έθνους να ζουν υπό αζερική κατοχή. Τώρα οι Αζέροι κάνουν ένα ακόμα βήμα και απειλούν την ίδια την εθνική κυριαρχία της Αρμενίας.
Ο δήμαρχος Ελισάφ έκρινε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεπλύνει το Αζερμπαϊτζάν, διοργανώνοντας εκδήλωση για έναν ποιητή του 12ου αιώνα! Με την (κατη)φόρα που έχει πάρει ο δήμαρχος να περιμένουμε ότι τον Δεκέμβριο θα διοργανώσει εκδήλωση με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας για την ασφάλεια στο Αιγαίο;

  • (O Nιζαμί είναι ίσως ο μεγαλύτερος ποιητής της κλασικής περσικής φιλολογίας, γνωστός για τη συλλογή «Χάμσα», που αποτέλεσε πρότυπο της περσικής ποίησης. Το γεγονός ότι η γενέτειρά του Γκάντζα βρίσκεται σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν, επιτρέπει στους Αζέρους να τον διεκδικούν ως εθνικό ποιητή τους.)

Σχετικά Άρθρα

Το Δημογραφικό – Ένα πρόβλημα με πολλές επιπτώσεις

otavoice

Ανακύκλωση από την αρχή

otavoice

Ο Ν. Χαρδαλιάς για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Αττικής

otavoice

«Η ευκαιρία επαναφοράς της αυτοδιοίκησης στον θεσμικό της ρόλο…»

otavoice

Το βέτο είναι η δύναμη των μικρών κρατών και η Γερμανο-Γαλλική Ευρωπαϊκή Ένωση

otavoice

Να δημιουργήσουμε ένα κόσμο, που να προστατεύει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των γυναικών

otavoice