Νότιο Αιγαίο: Στην «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης» η εστίαση υποφέρει

Γράφει ο Χαράλαμπος Κόκκινος, Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση των ανθρώπων που απασχολούνται στην εστίαση – και στηρίξαμε τον αγώνα τους – αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον συγκεκριμένο κλάδο.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι:

-στα ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω των διαδοχικών lockdown και περιορισμών που έχουν επηρεάσει οικονομικά τους απασχολούμενους στην εστίαση !

-στην ελάχιστη κρατική στήριξη που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις. Κραυγαλέα είναι η περίπτωση του προγράμματος «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου όπου ελάχιστες ήταν οι επιχειρήσεις που ωφεληθηκαν και δυστυχώς σήμερα κάποιες από αυτές που εγκρίθηκε η χρηματοδότηση δεν την έχουν λάβει ακόμα !

-Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τους πανηγυρισμους του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε ανακηρυχθεί και βραβευτεί ως η «Γαστρονομική Ευρωπαϊκή Περιφέρεια!

Δυστυχώς όμως αποδείχθηκε ότι αφενός » η περιβόητη «διάκριση στοίχισε πολλά στον φορολογούμενο πολίτη, είχε ελάχιστο αποτέλεσμα για τους νησιώτες μας και αφετέρου ότι στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (Π. Ν. Α.) η εστίαση υποφέρει και πρέπει να ληφθούν ΑΜΕΣΑ ανακουφιστικα μέτρα!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Σύρος.
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ
Σχολιάστε