«Μια ψήφο για την Αθηνά»- Η Ηλεία μαθηματικός που διεκδικεί μια θέση στο Δ.Σ. της Μαθηματικής Εταιρείας

Κυριακή 27/6/2021!! Εκλογές Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μια Ηλεία μαθηματικός, διεκδικεί μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Αθηνά Καλαμπόκα, έχει ταυτίσει την ζωή της με την μεγαλύτερη αγάπη της…. την μαθηματική επιστήμη. Από τα μαθητικά χρόνια της, τα μαθηματικά, η άλγεβρα, η γεωμετρία ήταν μαγνήτες για το κορίτσι από την Μαγούλα Ηλείας. Το παιχνίδι με τους αριθμούς την κέντριζε και της άνοιγε το μυαλό και την φαντασία να ανακαλύψει το άγνωστο.

Αφιερώθηκε στην επιστήμη της, δίδαξε χιλιάδες παιδιά στην μακρόχρονη εκπαιδευτική της πορεία, ανέδειξε μαθηματικές ιδιοφυίες, συνέγραψε βοηθήματα και κέρδισε την εκτίμηση κια την αναγνώριση των συναδέλφων της αλλά κυρίως των παιδιών, που στο πρόσωπο της είχαν βρει μια σύμμαχο να κερδίσουν τα όνειρα τους.

Η δραστήρια Αθηνά δεν θα μπορούσε να κάτσει ήσυχη, αλλά επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στα πλαίσια της Μαθηματικής Εταιρείας, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των Μαθηματικών στην χώρα μας. Έτσι για όσους την ξέρουν η υποψηφιότητα της για το Διοικητική Συμβούλιο ήταν μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Η ίδια με χαμηλούς τόνους τονίζει πως «εύχομαι μέγιστη επιτυχία στη Δ.Π.Μ που έχω την τιμή να είμαι υποψήφια και σε όλους τους συνυποψηφίους μου!!
Να είμαστε όλοι εκεί…!! Για τα Μαθηματικά, για την Παιδεία, για το καλύτερο αύριο!»

Ποια είναι η Αθηνά Καλαμπόκα 

Η Αθηνά Καλαμπόκα του Γρηγορίου γεννήθηκε στη Μαγούλα Ηλείας το 1965.Φοίτησε στο Ηλειακό Εκπαιδευτήριο και αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Πύργου το 1983.

Σπούδασε Μαθηματικό στο U.V.T στην Τιμισοάρα Ρουμανίας κ αποφοίτησε το 1988.Δούλεψε στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της εκπαίδευσης.

Έχει διατελέσει μέλος οργανωτικής επιτροπής στα συνέδρια της ΕΜΕ κ στην Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα και έχει προεδρεύσει σε αυτά.

Έχει κάνει εισηγήσεις στα συνέδρια και σε Μαθηματικές ημερίδες.

Έχει υπάρξει μέλος συγγραφικής ομάδας και έχει κάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά.

Το 2015 ήταν συντονιστής βαθμολόγησης στην 32η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Αθήνα.

Έχει διδάξει και διορθώσει εθελοντικά για τους διαγωνισμούς της ΕΜΕ Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης.

Είναι μέλος της τράπεζας θεμάτων Γυμνασίων κ Λυκείων.

Το 2019 εκλέχτηκε με 677 ψήφους στη εξελεγκτική επιτροπή της ΕΜΕ και τώρα είναι υποψήφια για το Δ.Σ με την Δημοκρατική πρωτοβουλία Μαθηματικών στις επερχόμενες εκλογές της ΕΜΕ στις 26/6/2021.

Σημείωμα του Διευθυντή του OTAVOICE.GR Αθανάσιου Μπέλτσου 

Με την Αθηνά Καλαμπόκα μας συνδέει μια ολόκληρη ζωή. Μαζί στα μαθητικά θρανία, κολλητοί, μαζί και στη συνέχεια με μια ξεχωριστή και ειλικρινή φιλία. Έχω βιώσει το πάθος της για την μαθηματική επιστήμη, τον αγώνα της να κατακτήσει τα μυστικά και την γνώση. Κυρίως την προσήλωση της στους μαθητές της που για αυτή πάντα είναι η αρχή των πάντων. Ξέρω, είμαι βέβαιος πως η Αθηνά θα εκλεγεί και θα προσφέρει τα μέγιστα στην Μαθηματική Εταιρεία, γιατί δεν διεκδικεί απλά μια θέση στον ήλιο, αλλά ένα βήμα ενεργοποίησης και προσφοράς.

Ξέρω επίσης πόσο πονάει από τον απρόσμενο χαμό του αγαπημένου της αδελφού Μίλτου Καλαμπόκα, ενός σπουδαίου μαθηματικού ( που υπήρξε και προπαιδευτής του γιού μου για σύντομο διάστημα) και θα ήθελε να του δώσει χαρά με την εκλογή της. Εγώ να της ευχηθώ τα καλύτερα, γιατί το αξίζει…. Μια ψήφο για την Αθηνά!!!

 
Σχολιάστε