Η Ηλεία κινδυνεύει

Άρθρο του Γιώργη Τάκη Δόξα

Εύχομαι (και Ελπίζω) η «απαγωγή» των Πανεπιστημιακών Σχολών προς την «ιστορική» Αιτωλοακαρνανία (και Αχαΐα) νάναι το τελευταίο Χαστούκι και Φτύσιμο για την ταλαίπωρη (και διαχρονικά ευτελισμένη) ΗΛΕΙΑ (ΜΑΣ)… Εύχομαι (και Ελπίζω) ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΛΕΙΟΙ (εντός Νομού – Πανελλήνια και Παγκόσμια) να εμπεδώσουμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ ότι τα συνεχιζόμενα (Φτύσιμο και Χαστούκια) πρέπει ΑΜΕΣΑ / ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ να τα ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Επιμένω: Από Σήμερα να ξεκινήσει η ΗΛΕΙΑΚΗ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ από την μια στην άλλη άκρη του Νομού και να ξεσηκωθούν ΑΠΑΝΤΕΣ (Νέοι – Ηλικιωμένοι – Γυναίκες – Ιερείς – Δάσκαλοι – Καθηγητές – Επιστήμονες – Έμποροι κ.λπ.) και να δράσουν ΔΥΝΑΜΙΚΑ ως μια ΗΛΕΙΑΚΗ ΦΩΝΗ / ΨΥΧΗ και με πλήρη αποχή των Μεντόρων της Πολιτικής – Κομμάτων – Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάζω ή ακούω μεμονωμένες ή ομαδικές φωνές για τους Εκπροσώπους Μας στη Βουλή ή για τους  Εκλεγμένους (νυν και τέως) στους χώρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Λάθος πόρτα χτυπάμε, γιατί στην ουσία ΑΥΤΟΙ είναι ένα αναπόσπαστο οργανικό μέρος της ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και επιμένω: μεμονωμένα και συλλογικά να αποδεχτούμε ότι η χρόνια παθητική ή αδιάφορη στάση μας για τα όσα ευτελιστικά και (κοινωνικά – οικονομικά) μηδενιστικά έχει υποστεί «η καμπούρα της Ηλείας» πρέπει να τελειώσει…

Σημειώνω χαρακτηριστικά:

  • Ο θρυλικός και αιματοβαμένος δρόμος των εκατό (100) χιλιομέτρων ή αλλιώς Εθνική οδός Πύργου – Πατρών.
  • Λίμνη Καϊάφα.
  • Αεροδρόμιο Αγουλινίτσας ή Ανδραβίδας.
  • Επικούρειος Απόλλωνας.
  • Λιμάνια Κατακόλου και Κυλλήνης.
  • Νοσοκομεία Ηλείας με πρόσφατο ντροπιαστικό γεγονός το Νοσοκομείο του Πύργου.
  • Αρχαιολογικοί Χώροι – Μουσείο.
  • Διεθνές Πανεπιστήμιο στην Αρχαία Ολυμπία.

Είναι προσωπική μου η επιλογή να ζήσω – λειτουργήσω και δραστηριοποιηθώ στην Αθήνα. Είναι δε ξεκάθαρη η βαθειά αγάπη (και ελπίδα) για τον Τόπο που γεννήθηκα (ΗΛΕΙΑ) και δεν έχω ουδεμία επαγγελματική σχέση ή διασύνδεση σε Τοπικό επίπεδο. Και προβαίνω σ’ αυτή την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για να διατρανώσω (προς πάσα κατεύθυνση) ότι ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΕΙΟΥΣ (που πέρα από το «ίδιον όφελος») ΘΑ «ΒΑΛΟΥΝ ΠΛΑΤΗ» ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ (Αποκλεισμό του Νομού – Κλείσιμο κάθε Εμπορικής Κίνησης – Οργανωμένες Απεργίες) ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ (χρόνια αρκετά) Η ΗΛΕΙΑ (ΜΑΣ).

ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ (ΗΛΕΙΑΚΟΥΣ) ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
Σχολιάστε