Το ελληνικό βατερλό στις Βρυξέλλες

Με αφορμή ότι μετά το ελληνικό  βατερλό στις Βρυξέλλες, έγραψα στα social media για φυτευτές κυβερνήσεις και κάποιοι θεώρησαν σωστό να αντιδράσουν, θα ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου.

Είτε θέλετε είτε δεν θέλετε ο Καραμανλής αποδεικνύεται ότι παρέδωσε την κυβέρνηση στον εντεταλμένο του ΔΝΤ
επειδή δεν συμφωνούσε με αυτά που του επέβαλαν τα ξένα κέντρα αποφάσεων.Έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις καθορίζονται από τα συστημικά ΜΜΕ που φυτεύουν αυτούς που θέλουν οι πρεσβείες. Αν δεν ήταν φυτευτές οι
Χρυσοχοίδηδες,Στεφανήδες και τόσοι άλλοι δεν θα είχαν καμία θέση σε κυβέρνηση της Ν.Δ.
Αλλά ας πάμε από την αρχή.

Στην προηγούμενη κυβέρνηση η εντολή των πρεσβειών ήταν να ανοίξουν τα σύνορα να αποσυμφορηθεί η Τουρκία, να πάνε φθηνά εργατικά χέρια στην Γερμανία και να δοθεί το όνομα στα Σκόπια, κάτι που εξυπηρετεί τα σχέδια του παντουρκισμού, γι΄αυτό τον λόγο το Αιγαίο και η Αν.Μεσόγειος ήταν εν ηρεμία και δεν βλέπαμε ούτε Τούρκικο ψαροκάικο να πλέει στην Αν.Μεσόγειο.

Το έργο εκτελέστηκε άψογα αλλά επειδή δεν ήταν δυνατόν η ίδια κυβέρνηση να επωμισθεί όλες τις παραχωρήσεις της Ελλάδος επιλέχθηκε μία άλλη κυβέρνηση να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο και την Αν.Μεσόγειο ή να πάει στην ΧΑΓΗ εκεί που ο Ερντογάν πλήρωσε το χρέος της πατρίδος του Σομαλού προέδρου του δικαστηρίου στο ΔΝΤ και είναι τουρκικό προτεκτοράτο.
Η Τουρκία ανακήρυξε ΑΟΖ με την ΛΙΒΥΗ και το Ορουτς Ρεις με τον Τουρκικό στόλο αρμενίζουν ανέμελα στην Αν.Μεσόγειο διαρρηγνύοντας αρκετές φορές την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα και τα Κυπριακά χωρικά ύδατα
δυο κρατών μελών της Ε.Ε . Μια Ε.Ε που αδιαφορούσε για τα κυριαρχικά της δικαιώματα, μιας και είναι και ευρωπαικά σύνορα, εκτός αν η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε ΕΙΝΑΙ και αυτή ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΈΝΗ!
Παρά τις απειλές της Ε.Ε για την επιθετικότητα του Ερντογάν για κυρώσεις από τον Σεπτέμβριο ο αλλοπρόσαλλος γιαλατζί σουλτάνος (με Γερμανικές διαβεβαιώσεις προφανώς) συνέχισε μέχρι και τώρα να δημιουργεί θέμα
στην Κύπρο και μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα (υφαλοκρηπίδα και Αμμόχωστο) και παρά τις δηλώσεις ότι θα συνεχιστούν μετά την συνάντηση των Βρυξελλών με Τουρκικές γεωτρήσεις στην ΑΝ.Μεσόγειο, η Ε.Ε αρκέστηκε σε πολιτικολογίες και φανφαρισμούς με αποτέλεσμα ο Ερντογάν να θριαμβολογεί δικαίως αφού απλά τον θώπευσαν λεκτικά.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ αναίχθηκε τις απειλές του Ερντογάν στον Εβρο, πιέστηκε για μήνες μέχρι που αναγκάστηκε να καλέσει την Ε.Ε να αναλάβει τις ευθύνες με αποτέλεσμα η Ε.Ε να αποφασίσει να στείλει δυνάμεις για την αποχώρηση των μεταναστών από τα σύνορα.

Παρά ταύτα όλοι γνωρίζουν και η Ε.Ε,  ότι ο Ερντογάν εφοδιάζει με χρήματα, σκάφη και κινητά ώστε 150-200 αγνώστων στοιχείων «μετανάστες» να περνούν καθημερινά τον Εβρο και να κατευθύνονται στα ενδότερα της χώρας από τα χωράφια και την παλιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης -Θεσσαλονίκης καθιστώντας την Ελλάδα μια αποθήκη ισλαμιστών και προφανώς μια μπαρουταποθήκη αφού βρέθηκαν και όπλα σε αυτοκίνητα ΜΚΟ. Μόλις πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής παραδέκτηκε και κατήγγειλε, ότι η Τουρκία μεταφέρει Σομαλούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ούτε αυτό ΕΝΟΧΛΕΙ την Ε.Ε;
Ο Ερντογάν καταλύοντας κάθε αρχή της δημοκρατίας σφραγίζει ΜΜΕ,κλείνει στόματα και φυλακίζει όποιον έχει αντίθετη άποψη.Φυλάκισε ξένους δημοσιογράφους(Ντάιον Νίσενμπομ κ.α) σκότωσε τον Άντρε Βίλτσεκ και εκτός από τις ΗΠΑ που έδωσαν το σύνθημα για την πτώση της Τουρκικής λίρας και υιοθέτησαν μόλις χθες κυρώσεις για την αγορά των ρωισκών S-400,  οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Είναι δυνατόν το γεράκι του ΝΑΤΟ να δίνει γραμμή δυο μέρες πριν την σύσκεψη στις Βρυξέλλες (η ΤΟΥΡΚΊΑ είναι σύμμαχος και δεν χρειάζονται κυρώσεις γιατί πολεμάει τους τζιχαντιστές) την στιγμή που είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο Ερντογάν πληρώνει τους τζιχαντιστές που έχουν σταλεί από τον ίδιο στην Συρία την Λιβύη το Αζερμπαϊτζάν και την Ελλάδα;

Ευτυχώς  τα συστημικά ΜΜΕ με τα πληρωμένα παπαγαλάκια δεν μπορούν να αλλάξουν την αίσθηση των πολιτών, ότι κάτι κάνατε λάθος και η Ελλάδα υπέστη συντριπτική στρατηγική ήττα στις Βρυξέλλες.
Πρωθυπουργός ,υπουργός Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης δεν διαπραγματέυτηκαν και δεν έδειξαν αποφασιστικότητα απέναντι στους ομολόγους τους στην Ε.Ε , κάτι που έκαναν Ουγγαρία και Πολωνία ασκώντας βέτο για το Ταμείο Ανάκαμψης και δικαιώθηκαν.

Χώρες όπως η Γαλλία που συντάχθηκαν σθεναρά με τα δικά μας συμφέροντα, είδαν μια Ελλάδα νωχελική και ενδοτική να μην απαιτεί μέχρι τέλους την επιβολή άμεσων κυρώσεων. Έχοντας το προηγούμενο με την ελληνική αντίδραση στο γαλλικό βέτο για Σκόπια Αλβανία, είναι λογικό να υπαναχωρήσουν στρατηγικά μιας και το θέμα Τουρκία δεν τους αγγίζει άμεσα και καθημερινά, όπως τη χώρα μας.

Στην Ε.Ε. είμαστε ισότιμο μέλος και δυστυχώς δεν διεκδικούμε διαχρονικά αυτά που μας ανήκουν και δεν προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον απέναντι στα συμφέροντα κάποιων χωρών, όπως η Γερμανία, που διαδραματίζουν ρόλο νταβατζή.

Αν δεν επακαθορίσουμε εμείς το ρόλο και τη θέση μας, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν βάλουμε κόκκινες εθνικές γραμμές, ουδείς θα μας σώσει από την επερχόμενη τουρκική εισβολή. 

Περδικίδης Βασίλειος
Σχολιάστε