Ένας χρόνος πανδημίας και στον Δ. Πεντέλης δεν υπήρξε πρόβλεψη διενέργειας rapid test

Άρθρο της δημοτικής συμβούλου Πεντέλης, Ελένης Γκρέτσα – Υπεύθυνη Θεμάτων Υγείας -Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ»

Έχουμε διανύσει  σχεδόν ένα χρόνο πανδημίας και όλο αυτό το διάστημα φάνηκε  ότι στο Δήμο Πεντέλης δεν υπήρξε πρόβλεψη διενέργειας μαζικών ελέγχων ανίχνευσης του ιού SARS-COV2  στους συμπολίτες μας  όταν   έχουν πραγματοποιηθεί ανάλογοι έλεγχοι στην πλειοψηφία των μεγάλων Δήμων της χώρας μας. 

Επιτέλους, υπήρξε θετική εξέλιξη μετά την ερώτηση-πρόταση που κατατέθηκε σε Δημοτικό Συμβούλιο αρχές Δεκεμβρίου 2020 από την υπογράφουσα, δηλαδή, αν υπάρχει  πρόθεση για την διενέργεια  δωρεάν RAPID TEST στους δημότες μας και μάλιστα με την μέθοδο Drive Through (με όχημα). Έστω και αργά επήλθε ευαισθητοποίηση από τους αρμοδίους  με αποτέλεσμα  να  αιτηθούν  αυτό το απλό εγχείρημα και να οργανωθεί μέσω του ΕΟΔΥ ο έλεγχος αυτός για όσους συμπολίτες μας το επιθυμούν, την Κυριακή 3/1/2021 στην πλατεία Αγ. Τριάδας Πεντέλης.   
Χαιρετίζουμε την προσπάθεια αυτή, όμως πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος μας οφείλει να αναπτύσσει γρήγορα αντανακλαστικά δράσεων ειδικά  σε θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής που αφορούν την προστασία  των δημοτών μας. 
 
Με την ευκαιρία αυτής της υπόμνησης θα ήθελα  να αναφέρω  ότι  όπως φαίνεται, ο εφιάλτης που έχει πλήξει την παγκόσμια ανθρωπότητα οδεύει προς την αρχή  του τέλος του και εμείς ως χώρα  αρχίσαμε την εφαρμογή του προγράμματος «Ελευθερία-εμβολιασμοί κατά του COVID-19» το οποίο εκπόνησε η Ελληνική Κυβέρνηση. 
Ο στόχος είναι ένας, να διασφαλισθεί γρήγορα και αποτελεσματικά η ανοσολογική προστασία των πολιτών έναντι της απειλητικής λοίμωξης με οφέλη ατομικά και συλλογικά. 
Έτσι λοιπόν, προτρέπω όλους μας να συμμετέχουμε ενεργά στην ιστορική διαδικασία του τέλους της πανδημίας μέσω του προγράμματος https://emvolio.gov.gr/ εμβολιασμού κατά του COVID-19  για να :
α) προστατευτούμε όλοι μας
β) προστατεύσουμε τους οικείους μας
γ) αγκαλιαστούμε ξανά
δ) ταξιδέψουμε ξανά με ασφάλεια
ε) επανέλθουμε γρήγορα στην κανονικότητα της ζωής μας
ΚΑΙ  κυρίως  να επανέλθει το χαμόγελο στα χείλη μας! 
Σας εύχομαι Καλή Χρονιά με Υγεία και Αισιοδοξία!Σχολιάστε