Θεοδωρικάκος: Από καλός δημοσκόπος αποδεικνύεται και καλός…οικοδόμος

Ο Θεοδωρικάκος εκτός από καλός δημοσκόπος αποδεικνύεται και καλός… οικοδόμος- Πώς και με ποια υλικά «χτίζει» ένα επιτυχημένο προφίλ!

Αναμφίβολα οι Τάσεις της MRB, έχουν καθιερωθεί ως η πιο αντικειμενική έρευνα που αποτυπώνει τις τάσεις του εκλογικού σώματος, λόγω, κυρίως, του τρόπου διεξαγωγής της.

Η διαφορές λοιπόν που έδειξαν μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνουν κάτι ξένο προς αυτό που αποτυπώνεται στην κοινωνία, αν κάποιος βρίσκεται μέσα στην κοινωνία, συνομιλεί με κόσμο και αφουγκράζεται τον παλμό των πολιτών.

Με δεδομένο ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τον λαϊκισμό και τη στείρα αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ η διαφορά του 18,5% με την οποία προηγείται η ΝΔ, ίσως να θεωρείτο μικρή, αν και κανείς πρέπει να συνυπολογίσει το πόσο έχει επηρεάσει ο λαϊκισμός το μεδούλι του Έλληνα ψηφοφόρου.

Είναι παρήγορο πάντως ότι η κοινή γνώμη σε δευτερεύουσες ερωτήσεις δείχνει να δίνει απαντήσεις λογικές, ρεαλιστικές και να αναζητεί να εμπιστευθεί πρόσωπα που παράγουν έργο με το οποίο  η ζωή τους γίνεται καλύτερη και απλούστερη.

Δεν είναι τυχαία λοιπόν η πρώτη πεντάδα των πιο δημοφιλών υπουργών. Μπορεί να είδαμε ανακατατάξεις αλλά ο επαναπροσδιορισμός προτιμήσεων δείχνει αρκετά αν κανείς κάνει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση.

Πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων είναι ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας (με 42,4% θετικές γνώμες και 33,6% αρνητικές), ο οποίος απολαμβάνει την επιτυχή, μέχρι σήμερα, αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεύτερος, από την τέταρτη θέση που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδια εταιρείας, είναι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος έχει και το καλύτερο ισοζύγιο  με 36,5% θετικές γνώμες και 26,6% αρνητικές

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Τρίτος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 36,5% κι αυτός θετικές γνώμες αλλά με 39,4 αρνητικές γνώμες, δηλαδή 12,8% περισσότερες από τον κ. Θεοδωρικάκο με τον οποίο εμφανίζονται στο ίδιο επίπεδο των θετικών γνωμών.

Ακολουθεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 35.9% θετικές γνώμες με 24,8% αρνητικές γνώμες

Και 5ος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 35,1% θετικές γνώμες και 40,3% αρνητικές.

Θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο πρώτος σε δημοτικότητα ήταν ο κ. Χρυσοχοΐδης, δεύτερος ο Νίκος Δένδιας, τρίτος ο Βασίλης Κικίλιας, τέταρτος ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πέμπτος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πλέον βρίσκεται στην 8η θέση.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων δείχνει ότι στο εξάμηνο που μεσολάβησε από την προηγούμενη δημοσκόπηση της MRB  ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Βασίλης  Κικίλιας και Τάκης Θεοδωρικάκος οι οποίοι από την τρίτη και τέταρτη θέση βρέθηκαν στην πρώτη και δεύτερη.

Και ο μεν κ. Κικίλιας είναι λογικό να φιγουράρει στην πρώτη θέση από τη στιγμή που καρπώνεται τη συλλογική κυβερνητική προσπάθεια της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Αρκετοί είναι εκείνοι που διατυπώνουν ερωτήματα για την περίπτωση Θεοδωρικάκου, θέτοντας ζήτημα «πώς είναι δυνατόν να προηγείται παραδοσιακών στελεχών της παράταξης;»

Αν κανείς παρακολουθήσει τη στρατηγική Θεοδωρικάκου θα διαπιστώσει είναι πλήρως εναρμονισμένη με εκείνη της Κυβέρνησης. Με συνέπεια και χωρίς παρεκκλίσεις ακολουθεί την στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου στηρίζοντας με επιχειρήματα και όχι απλά με πάθος, την πολιτική και τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα αυτό που προτάσσει στις αποφάσεις και δράσεις του είναι: Έργο, αλήθεια, αξιοπιστία, οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, ανασυγκρότηση του κράτους. Αξίες στις οποίες κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί.

Με δεδομένο δε ότι οι αλλαγές που προωθεί στο δημόσιο έχουν διακηρυγμένο στόχο – τον οποίο επιτυγχάνει- την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς να φέρνει αναστάτωση στη ζωή των εργαζομένων, είναι κατανοητή η πορεία του.

Ταυτόχρονα βέβαια ακολουθεί και μια άλλη πολιτική η οποία εκτιμάται θετικά από το εκλογικό σώμα. Ακόμα και στις περιπτώσεις που οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης έχουν διακηρυγμένα αντίθετες θέσεις επιχειρεί συναινέσεις και υπάρχουν περιπτώσεις, όπως η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού που πέτυχε συγκλίσεις εκεί που όλες οι προσπάθειες από το 1974 και μετά είχαν αποτύχει.

Επίσης είναι από τους λίγους υπουργούς Εσωτερικών που με πράξεις αποδεικνύει ότι όχι μόνο σέβεται αλλά κάνει τα πάντα για να ενισχύσει τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης με αρμοδιότητες, πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.

Το επιχείρημα ορισμένων εσωκομματικών «φίλων» του Τάκη Θεοδωρικάκου, ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν προέρχεται από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, ίσως τελικά είναι και το μεγάλο του προτέρημα, καθώς προέρχεται από την ελεύθερη αγορά και επί 35 χρόνια έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, με αποτέλεσμα να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα του συστήματος.  Αλλά φυσικά κανείς από τους αγνούς νεοδημοκράτες της βάσης δεν ξεχνά ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ως υπεύθυνος στρατηγικής της ΝΔ, οδήγησε το κόμμα του υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις μεγάλες νίκες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου και στην ιστορική κυβερνητική αλλαγή της 7ης Ιουλίου.

Το κυριότερο όμως είναι ότι με την παρουσία του στη ΝΔ, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ως υπουργός Εσωτερικών, αποδεικνύει ότι σέβεται την παράταξη και τιμά την ιστορία του κόμματος των ηγετών που την εκπροσώπησαν.

Όλα αυτά φυσικά δείχνουν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο στην πολιτική. Και αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι σε αυτό το δύσκολο «άθλημα», δεν βγαίνεις «πρωταθλητής» με τη μία, που λέει ο λαός. Η εικόνα του καθενός βουλευτή ή υπουργού οικοδομείται λιθαράκι – λιθαράκι και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται αυστηρά από το λαό, ο οποίος με τις επιλογές  του ξέρει να επιβραβεύει αλλά και να τιμωρεί.

Πολιτικός Σχολιαστής
Σχολιάστε