OTA VOICE
Απόψεις

Άμεση λήψη δράσεων και κάλεσμα ισχυρών

Σχολιάζει ο Ιωακείμ Δ. Παπάκης

Όσο η μοναξιά της καραντίνας γίνεται πιο έντονη όλο και περισσότερες φωνές μέσα μου με καλούν να σταματήσω να μένω άπραγος μπροστά στον όλεθρο που πλησιάζει τον τόπο μου. Είμαι όμως ένας απλός πολίτης, τι μπορώ να κάνω;

Και όμως, υπάρχουν πολλά. Και σε αυτά τα πολλά που μπορώ να κάνω δεν θέλω να είμαι μόνος μου. Πρέπει να συμμετέχουν πολλοί.  Δεν χρειάζονται ιδιότητες σήμερα, χρειάζονται δυνατές φωνές, δυνατοί παράγοντες και απλοί άνθρωποι να συμμαχήσουν και να γίνουν ευεργέτες αυτής της χώρας σε τούτη την στιγμή, την πιο δύσκολη στιγμή του τόπου μας τις τελευταίες δεκαετίες. Η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη σε  διπλό μέτωπο, Από την μια  η επιθετική πολιτική της Τουρκίας στον Έβρο και από την άλλη ο επερχόμενος όλεθρος του κορωναιού. Τι πιο απλό από το να δημιουργηθεί ένας εθνικός λογαριασμός με τρόπο διαχείρισης πλήρους διαφάνειας, όπου όλοι θα δύναται να συνδράμουν όσο μπορούν, έστω και 1€. Τούτη τη δύσκολη στιγμή όλοι πρέπει να γίνουμε μια γροθιά, να βάλουμε ότι μπορούμε από το υστέρημα μας και να καλέσουμε τους οικονομικά δυνατούς της χώρας να γίνουν οι νέοι ευεργέτες για την πατρίδα.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα έντονη και οργανωμένη κινητικότητα σας και στα 2 ζητήματα. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι δεν είστε όμως μόνοι, είμαστε όλοι μαζί κυρίως στα θέματα που πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα μας. Σας καλώ λοιπόν να δημιουργήσετε έναν εθνικό λογαριασμό με τρόπο διαχείρισης πλήρους διαφάνειας και ας  επιλεγεί ο καθένας που επιθυμεί να τοποθετήσει το υστέρημα του, είτε στην αμυντική βιομηχανία ή στην αντιμετώπιση του κορωναϊού, με βασικό γνώμονα ότι το συγκεντρωθέν ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την θωράκιση του Συστήματος Υγείας με προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού (αναπνευστήρων, υλικών, μέσων προστασίας νοσοκομειακού προσωπικού κλπ).

Εάν δεν το κάνετε εσείς θα δημιουργηθεί άμεσα μια ομάδα εθελοντών και θα το πράξουμε εμείς. Όταν οι άνθρωποι αποφεύγουν τις μακρινές σκέψεις (δεν προνοούν), τότε δε μπορούν να αποφύγουν τις κοντινές στενοχώριες (Κομφούκιος), γι’ αυτό και απαιτούνται άμεσα δράσεις που θα ενισχύσουν την θωράκιση της πατρίδας μας.

Ήδη όσο γράφονται τα παραπάνω, ισχυροί του τόπου μας έχουν αρχίσει και δίνουν το παράδειγμα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε δωρεά μάσκες στα νοσοκομεία  και 3 νταλίκες αναλώσιμα στον Έβρο, ο Ιβάν Σαββίδης ιατρικό υλικό στο ΑΧΕΠΑ, η MOTOR OIL 50 αναπνευστήρες, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία χιλιάδες μάσκες, το ίδρυμα Λάτση ενίσχυσε τον εξοπλισμό ΜΕΘ στο ΘΡΙΑΣΙΟ, ο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ δώρισε 50 αναπνευστήρες κλπ.

Με απλά λόγια….ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ …ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ.

 

Ιωακείμ Δ. Παπάκης

Επιχειρηματίας & Co-founder Otavoice.gr

Σχετικά Άρθρα

Το Δημογραφικό – Ένα πρόβλημα με πολλές επιπτώσεις

otavoice

Ανακύκλωση από την αρχή

otavoice

Ο Ν. Χαρδαλιάς για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Αττικής

otavoice

«Η ευκαιρία επαναφοράς της αυτοδιοίκησης στον θεσμικό της ρόλο…»

otavoice

Το βέτο είναι η δύναμη των μικρών κρατών και η Γερμανο-Γαλλική Ευρωπαϊκή Ένωση

otavoice

Να δημιουργήσουμε ένα κόσμο, που να προστατεύει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των γυναικών

otavoice