OTA VOICE
Απόψεις

Η σημασία της ψήφου στις εκλογές

Άρθρο της δημοσιογράφου, Τάνιας Ώττα που ζει στην Σιάτιστα Βοίου.

Η ώρα της κάλπης είναι η ώρα όλων των πολιτών που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν να συμμετάσχουν ενεργά, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, όπως ορίζει το συνταγματικό καθεστώς της χώρας,  και να εκφράσουν την πολιτική τους βούληση.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν σε ποιους ανθρώπους θα εμπιστευτούν τον τόπο τους, με ποιους ανθρώπους θα συνεργαστούν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να προχωρήσουν οι αναπτυξιακές διαδικασίες της περιοχής τους.

Η Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος όπου τον πρώτο ρόλο έχουν οι άνθρωποι, γιατί οι άνθρωποι έχουν την καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τον πολίτη. Αυτοί αφουγκράζονται την κοινωνία, αυτοί θα απλώσουν το χέρι τους να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο που υποφέρει, αυτοί θα σχεδιάσουν και θα ιεραρχήσουν τις ανάγκες της κοινωνίας, αυτοί θα παλέψουν για τα προβλήματα, αυτοί θα βρουν τις λύσεις.  Στην Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να υπάρχουν κομματικές γραμμές που εμποδίζουν την κοινωνία να συνεργαστεί και να προχωρήσει μπροστά.

Η Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος πολυσυλλεκτικός, που πρέπει να τον χαρακτηρίζει η συνεργασία, η συνέργεια, ο αλληλοσεβασμός, η υπευθυνότητα,   η σοβαρότητα, η συναίνεση, η σύνθεση των απόψεων και ο ουσιαστικός πολιτικός λόγος που μετουσιώνεται σε πράξη.

Η κάθε τοπική κοινωνία έχει τη δική της δύναμη, η οποία εάν κατευθυνθεί σωστά μπορεί να αποφέρει πολύ σημαντικά οφέλη για τους πολίτες της, αρκεί οι κατά τόπους ηγέτες να ενσαρκώνουν τις ανθρώπινες αξίες και να ενεργοποιούν τους πολίτες με αίσθημα ευθύνης.

Αυτοί που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών πρέπει να αγωνίζονται με καθαρούς όρους, με ενωτικό λόγο, χωρίς να παραπλανούν και να διχάζουν την κοινωνία, χωρίς να αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως μία άμορφη μάζα η οποία πλάθεται εύκολα από ανθρώπους που υπηρετούν πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα.

Ας αξιολογήσουμε σωστά , αντιλαμβανόμενοι την ευθύνη που μας αναλογεί κι ας αντιληφθούμε πόσο σημαντική είναι η απόφαση της ψήφου. Κι ας σκεφτούμε και το αύριο. Σε μία δημοκρατική κοινωνία πρέπει να συμπεριφερόμαστε δημοκρατικά. Όταν θα το καταφέρουμε αυτό θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα  προόδου και ανάπτυξης.

Σχετικά Άρθρα

Το Δημογραφικό – Ένα πρόβλημα με πολλές επιπτώσεις

otavoice

Ανακύκλωση από την αρχή

otavoice

Ο Ν. Χαρδαλιάς για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Αττικής

otavoice

«Η ευκαιρία επαναφοράς της αυτοδιοίκησης στον θεσμικό της ρόλο…»

otavoice

Το βέτο είναι η δύναμη των μικρών κρατών και η Γερμανο-Γαλλική Ευρωπαϊκή Ένωση

otavoice

Να δημιουργήσουμε ένα κόσμο, που να προστατεύει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των γυναικών

otavoice