OTA VOICE
Απόψεις

Μην πυροβολείτε τους υποψηφίους

Άρθρο της Θεοπίστης Κρυσταλλίδου Σιάχου

Διανύοντας την προεκλογική περίοδο, βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια κωμική, άλλα επικίνδυνη κατά τη γνώμη μου, αντιμετώπιση των υποψηφίων.

Σε μια εποχή που η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν απαξιωθεί (οι λόγοι είναι πολλοί και θέλουν ξεχωριστή ανάλυση), σε μια χώρα που η φιλοδοξία είναι σχεδόν «ποινικό αδίκημα», αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που επέλεξαν να εκτεθούν και να διεκδικήσουν την ψήφο μας με χλευασμό και καχυποψία.

Στην χώρα λοιπόν που γέννησε την δημοκρατία, πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας, αλλά υποψήφιος και έχεις διάθεση να προσφέρεις.

Πληγή στο πολίτευμα μας, ήταν και όλες εκείνες οι  ακραίες αντιδράσεις, με τις κρεμάλες έξω από την Βουλή, αλλά και η λεκτική και σωματική βία προς τους πολιτικούς, που τώρα είναι «υποχρεωμένοι»  να υπόκεινται, οι τότε πρωτοστάτες και δημιουργοί τους.

Οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι άνθρωποι αποστρέφονται την πολιτική , δεν συμμετέχουν στα κοινά και απαξιώνουν τις διαδικασίες και αυτό είναι ανησυχητικό και άκρως επικίνδυνο.

Ο Πλάτωνας έλεγε : «Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου

Και έτσι καταλήξαμε να μας κυβερνούν άνθρωποι που με θράσος και φαιδρότητα καταπατούν τους θεσμούς .

Είδαμε υπουργό Άμυνας να αλλάζει στολές όπλων, σαν να είναι  αποκριάτικα κουστούμια και να κάνει τα ψώνια του με κυβερνητικά αεροσκάφη.

Βλέπουμε τον υφυπουργό υγείας χωρίς ενοχές να καπνίζει σε δημόσιους χώρους και να χλευάζει  νεκρούς. Διαβάσαμε την απαίτηση δημάρχου «ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ», ενώ εκείνος δεν έχει σεβαστεί την μνήμη αθώων.

Όσο  συνεχίζουμε να μην συμμετέχουμε στην πολιτική θα μας κυβερνούν οι «μονόφθαλμοι».

Γι΄ αυτό μην πυροβολείτε τους υποψηφίους, αξιολογήστε τους και επιλέξτε τον καλύτερο και αν δεν βρίσκετε κάποιον που να σας ταιριάζει, μήπως πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να θέσετε υποψηφιότητα εσείς ;

Θέλει πολλά  κότσια να εκτεθείς και  να ζητάς την ψήφο και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Απαιτεί αφοσίωση, δουλειά χρόνο και κόπο. Ένας υποψήφιος υποβάλει τον εαυτό και την οικογένεια του, σε μια σκληρή διαδικασία και αυτό δεν είναι υπερβολή.  Τέλος χρειάζεται σθένος και εντιμότητα αν εκλεγείς να τηρήσεις τις υποσχέσεις σου και να απολογηθείς αν δεν τα καταφέρεις.

Κλείνω με ευχές για τους υποψηφίους και μια καταπληκτική φράση του Χρόνη Μίσσιου.

«Εγώ, νιώθω πλούσιος επειδή συμμετείχα στα οράματα και στα ιδανικά της εποχής μου, έστω κι αν αυτά εξελίχτηκαν, όπως εξελίχτηκαν. Γιατί δεν είναι δυνατόν να είσαι άνθρωπος ζωντανός και να μην συμμετέχεις στο γίγνεσθαι της εποχής σου! Τότε, δεν είσαι τίποτα, δεν είσαι πολίτης, είσαι υπήκοος, είσαι οπαδός, είσαι ένα «ζώον». Και δυστυχώς, έχουμε γεμίσει από οπαδούς και υπηκόους αντί από πολίτες, διότι η λέξη πολίτης, σημαίνει ότι συμμετέχεις, ότι δρας, ότι σκέφτεσαι, ότι έχεις κριτική σκέψη, ότι έχεις φαντασία, ότι έχεις θέληση…»

Καλή δύναμη σε όλους τους υποψήφιους, καλή επιτυχία σε όσους έχουν τα κότσια να εκτεθούν , καλή επιτυχία σε όσους πραγματικά «κατεβαίνουν» για προσφέρουν.

Κρυσταλλίδου Πίστη

Δημοτική Σύμβουλος Εορδαίας

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ

Η Κρυσταλλίδου Πίστη γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Είναι κάτοχος ΜS Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Ενεργοποιήθηκε στη τοπική αυτοδιοίκηση και από το 2006 έως σήμερα είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας. Είναι μέλος της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Συντονίζει το WinCancer.

Σχετικά Άρθρα

Το Δημογραφικό – Ένα πρόβλημα με πολλές επιπτώσεις

otavoice

Ανακύκλωση από την αρχή

otavoice

Ο Ν. Χαρδαλιάς για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Αττικής

otavoice

«Η ευκαιρία επαναφοράς της αυτοδιοίκησης στον θεσμικό της ρόλο…»

otavoice

Το βέτο είναι η δύναμη των μικρών κρατών και η Γερμανο-Γαλλική Ευρωπαϊκή Ένωση

otavoice

Να δημιουργήσουμε ένα κόσμο, που να προστατεύει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των γυναικών

otavoice