OTA VOICE
Απόψεις

Κανελλόπουλος: Να θεσπίσει ο Δήμος Πατρέων Υποτροφίες σε εισακτέους

Να θεσπίσει ο Δήμος Πατρέων Υποτροφίες για τους μαθητές και μαθήτριες του Λ.Φ.Α. που εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με αφορμή της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ως ενεργός πολίτης και μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ, κατέθεσα την παρακάτω πρόταση στον Δήμαρχο Πατρέων, για τη θέσπιση και οικονομική στήριξη μέσω Υποτροφιών για τους μαθητές και της μαθήτριες του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, που κάθε χρόνο θα εισάγονται σε Τριτοβάθμια Ιδρύματα.

Κύριε Δήμαρχε,

Τον Μάιο του 2012 στα πλαίσια της δημιουργικής Αντιπολίτευσης προς την Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών και Περιχώρων, ως «Πολυτεκνική Παρέμβαση» στην οποία και συμμετείχα, καταθέσαμε στην τότε Δημοτική Αρχή Δημαρά την πρόταση για τη δημιουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

https://www.thebest.gr/article/127200-

Η παραπάνω πρότασή μας υιοθετήθηκε σχεδόν στο σύνολό της από τον τότε αρμόδιο Αντιδήμαρχο, δίνοντας την δυνατότητα σε πολλές Λαϊκές και φτωχές οικογένειες στην Πάτρα, τα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση στην ενισχυτική και φροντιστηριακή διδασκαλία.

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Δημοτική Αρχή το 2014, διατηρήσατε και καλώς επράξατε το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, μετονομάζοντας σε Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης.

Με αφορμή της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς επίσης και της παραπάνω ιστορικής αναφοράς για το Κοινωνικό Φροντιστήριο, θα ήθελα με την παρούσα επιστολή μου να σας προτείνω να εξετάσετε το εξής.

Ο Δήμος Πατρέων να Θεσμοθετήσει και Υποτροφία για Μαθητές και Μαθήτριες του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, οι οποίοι εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η παραπάνω Υποτροφία θα δίνεται σε όλους τους εισαχθέντας κάθε έτος, ανεξαρτήτου της σειράς κατάταξης στην σχολή εισαγωγής.

Η Υποτροφία θα περιλαμβάνει χρηματικό βοήθημα 1000€ για φοιτητές που εισήχθησαν σε σχολές εκτός Πατρών και 500€ για όσους θα εισαχθούν σε σχολές την Πάτρας. Εκτός των παραπάνω ποσών της Υποτροφίας, θα μπορούσε να εξεταστεί και η χορήγηση επιταγής για αγορά Η/Υ αξίας 200€.

Κύριε Δήμαρχε,

Ελπίζω η παραπάνω πρότασή μου να βρει την απαιτούμενη ανταπόκριση από την Δημοτική Αρχή, επιβραβεύοντας έμπρακτα την προσπάθεια που κατέβαλαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λ.Φ.Α. για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Καθώς επίσης θα αποτελεί και οικονομική στήριξη στις Λαϊκές Οικογένειες του Δήμου, για τα πρώτα βήματα των παιδιών τους στην σχολή εισαγωγής τους.

Με εκτίμηση

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Σχετικά Άρθρα

Το Δημογραφικό – Ένα πρόβλημα με πολλές επιπτώσεις

otavoice

Ανακύκλωση από την αρχή

otavoice

Ο Ν. Χαρδαλιάς για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Αττικής

otavoice

«Η ευκαιρία επαναφοράς της αυτοδιοίκησης στον θεσμικό της ρόλο…»

otavoice

Το βέτο είναι η δύναμη των μικρών κρατών και η Γερμανο-Γαλλική Ευρωπαϊκή Ένωση

otavoice

Να δημιουργήσουμε ένα κόσμο, που να προστατεύει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των γυναικών

otavoice