OTA VOICE
Απόψεις

Ευκαιρία ο Ιανός, λέει ο κ. Τσιάκος

Γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης, επικεφαλής της παράταξης “Καρδίτσα από την Αρχή”
Άλλη μια μαύρη σελίδα πρόσθεσε στις αμέτρητες που έχει κατά τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Τσιάκος. Τρία χρόνια μετά τον Ιανό κι εκείνος επιμένει στις απευθείας αναθέσεις. Είναι ο μόνος Δήμαρχος που πέρασε από την Καρδίτσα που ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα γιατί είναι… συμφέρουσες οι απευθείας αναθέσεις. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν τις προτιμά απλώς, αλλά δημιουργεί ο ίδιος τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει σ’ αυτές. Κι επειδή ότι λέω το συνοδεύω με αποδείξεις, ορίστε το “κόλπο” της δημιουργίας των προϋποθέσεων.
Το Μάρτιο του 2021 μηχάνημα σταλμένο από το Δήμο “ξήλωσε” την πλατεία του Γεωργικού. Όλοι τότε απόρησαν με την ξαφνική έναρξη των εργασιών ανάπλασης (γιατί αυτό νόμιζαν ότι συμβαίνει), παρά την διαφορετική άποψη του Τοπικού Συμβουλίου που είχε προτείνει να γίνουν εργασίες στο κοιμητήριο.
Ξήλωσε λοιπόν την πλατεία ο Δήμαρχος και την παράτησε, με αποτέλεσμα αρκετούς μήνες μετά, στις 23 Νοεμβρίου του 2021 να τον ρωτήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο πότε σκοπεύει να ολοκληρώσει τις εργασίες στη συγκεκριμένη πλατεία. Η απάντηση εξέπληξε και τους δικούς του συμβούλους: Μα δεν γίνονται εργασίες στην πλατεία Γεωργικού! είπε τότε ο κ. Τσιάκος. Την απάντησή του την κατήγγειλα δημόσια, λέγοντας ότι είναι άσχετος ή ψεύτης.
Ο κ. Τσιάκος όμως είχε το σκοπό του. Χάλασε την πλατεία για να δικαιολογήσει την απευθείας ανάθεση ενάμιση χρόνο αργότερα, υποστηρίζοντας ότι καταστράφηκε απ’ τον Ιανό! Τελικά δεν ήταν άσχετος…74 χιλιάδες ευρώ με απευθείας ανάθεση για την πλατεία που “καταστράφηκε” βάσει σχεδίου. Αν γινόταν δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός, η ανάπλαση της πλατείας δεν θα στοίχιζε ούτε τα μισά.
Γιατί βλέπετε ο κ. Τσιάκος στην Οικονομική Επιτροπή που συζητήθηκε το θέμα είπε πως η κρίση του Ιανού ήταν ευκαιρία. Ναι ευκαιρία! Τώρα τι ευκαιρίες βλέπει στις απευθείας αναθέσεις μόνο αυτός ξέρει. Κι απ’ ότι φαίνεται ξέρει καλά. Αν γινόταν σε όλα τα έργα δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός, θα είχαμε εξοικονομήσει τόσα χρήματα πού θα γινόταν άλλα τόσα έργα. Αλλά στους διαγωνισμούς δεν βλέπει “ευκαιρίες” ο κ. Τσιάκος.
Ο ίδιος λοιπόν δημιουργεί τις ευκαιρίες για απευθείας αναθέσεις και πολλές φορές δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, όπως έκανε με τς ασφαλτοστρώσεις.
Βλέπετε ήταν καθαρά κομματικός υποψήφιος και σαν κομματικός Δήμαρχος θεωρεί ότι μπορεί να κάνει του κεφαλιού τους, σε βάρος βέβαια του Δήμου και των δημοτών. Στα τρία χρόνια της θητείας του ούτε ένα δικό του έργο δεν έχει να επιδείξει. Όσο για τις ασφαλτοστρώσεις που διαλαλεί, θα έρθει η σειρά του και γι’ αυτό. Το κόμμα του που τον στήριξε είναι περήφανο για τον συγκεκριμένο Δήμαρχο; Να τον ξαναστηρίξουν τότε, αν έχουν τόσα κοινά στοιχεία…
Γιατί ο συγκεκριμένος κομματικός Δήμαρχος αποτελεί το κλασσικό παράδειγμα προς αποφυγή και έδωσε ένα σημαντικό “μάθημα” στους δημότες. Εξαιτίας του αντιλήφθηκαν αυτό που υποστηρίζουμε εμείς, ότι δηλαδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη και κυρίως αποκομμένη από κάθε κομματική κηδεμονία. Έτσι κινείται ο δικός μας Συνδυασμός και έτσι θα συνεχίσει, έχοντας στόχο την πρόοδο του τόπου μας. Τίποτα περισσότερο.

Σχετικά Άρθρα

Τα σκυλιά πρέπει να παίζουν

otavoice

Απόστολος Παύλος, Κόρινθος και Ταρσός

otavoice

Το Καραμανδάνειο, οι «λαγοί» και ο Ζωρζ Κλεμανσώ

otavoice

Παρέμβαση Πούρου για το Δημοτικό Σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου

otavoice

«Προληπτικός Σχεδιασμός για την Πολιτική Προστασία στις πόλεις μας …» Δρ Π. Αγγελόπουλος

otavoice

Η “επιστροφή στην κανονικότητα” κονταίνει τη δημοκρατία

otavoice